Vad är min dotter rädd för?

Hej! Jag har en dotter som snart är 3 år gammal. Hon ser något hemma hos oss som hon blir jätte rädd för. Jag försöker fråga henne men hon vill inte prata om det. Idag så såg hon det igen och sprang till mig och satt i min famn i en halv timme och bara skakade innan hon vågade gå ner igen. Vad är det hon ser? Mvh Jas

Hej Jas! Din dotter ser den gamla ålderdomliga kvinna som ser ut som en skata(kors i taket och ursäkta mig…=)…)pga sin ålderdom men som har ett hjärta av guld. Jag tror din dotter förknippar henne med typ trollpackor från sagor och liknande och därför blir så rädd pga hennes utseende. Jag har svårt att få grepp om denna kvinna då hon verkligen ser ut som en 150åring skulle kunna se ut men av hennes energier att dömma förstår jag att hon fyller en viktig funktion jag inte kan tyda/får tyda. Din dotter kommer så småningom att inte se henne längre,inte för att hon försvinner utan för att hon(din dotter) växer ur detta seende. Vad göra till dess? Det finns inte så mycket att göra då din dotter har ngt att lära sig av denne. Det finns heller ingen anledning att prata om tanten. Det man kan försöka förklara är att bara för att ngn ser "hemsk ut" behöver den inte vara farlig och att det är insidan som räknas…men hur man ska förklara det för en treåring…?ja det vet jag inte riktigt. Pröva med att säja helt naturligt och lättsamt när hon visar tecken på rädsla "men tanten är snäll". Kan räcka med att hon upplever en trygghet i att bli bekräftad över att du vet vad hon ser,så att säja. Gör ingen sak av det. Mvh EeWee

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *