Vaknar av ljud-Fråga besvarad 2013-10-23

Hej!

Jag och min sambo har precis flyttat ut på landet till en gård, ett gammalt hus. (är uppvuxen på landet men har bott länge I lägenhet) Jag är fruktansvärt mörkrädd och lider dessutom av Panikångest så jag ber dej att inte hitta på något för att skrämma upp mej i onödan.

Jag har nu sovit en natt ensam i huset, ihop med min katt Selma. Somnade okej och sov gott men två gånger vaknade jag av att det lät som att någon ryckte i ytterdörren. En annan gång hörde jag hur någon vred om vredet på luckan till köksspisen. Har aldrig hört något efter jag vaknat så jag vill tro att det bara är en dröm då jag funderat mycket på “spöken” innan jag somnat.

Har du hört något liknande, och om jag ber om din ärliga teori, vad tror du att det är? Varför i så fall skulle “de” inte göra mer väsen av sej för att skrämma mej?

MVH Maria, 24 år.

 

★ Fråga besvarad 2013-10-23

Hej Maria!

Och nej Maria det finns verkligen ingen anledning för mig att skriva saker eller överdramatisera något så det skulle få dig att må sämre eller som gör att du får svårt att sova eller för att skrämmas. Det är inte så jag fungerar som människa eller andlig paranomal rådgivare. Att ha panikångest i sig räcker som det är och det behövs sannerligen ingen tokig skrämsel propaganda om hasande spöken eller annat skräp som skulle lura runt i krokarna. Men jag kan lunga dig med att jag känner inget som du behöver oroa dig för alls.!

Många gånger är det så med gårdar på landet som kanske funnits i flera generationer att de bär spår från tiden som gått. Det är ganska ovanligt att hitta gårdar där det inte är “något” som man hör eller det knakar i dörrar och i golv och annat konstigt. Men…sedan får vi inte glömma just den saken att det är gamla hus och gamla hus låter och knakar utan att det behöver finnas ett enda litet spöke någonstans! Så för mig är det du berättar inget konstigt alls. Jag minns speciellt en gård jag besökte där de var övertygade om att de var “hemsökta” på grund av att deras lampor exploderade stup i kvarten och släktes och tändes…och detta gjorde denna familj livrädd och de kunde inte sova och var absolut övertygade om att det bara måste vara spöken…Men jag gick runt överallt och hittade inte ett enda litet spöke någonstans…däremot hittade jag råttor i väggarna och och söder gnagade el ledningar och det visade sig att de inte hunnit renovera just elkablarna i huset…Så mitt råd blev en elektriker…och efter att denna elektriker gått igenom allt så kunde bara konstateras att det verkligen var på tiden att byta ut och renovera detta pga brandrisken och just elektriska störningar. Sagt och gjort. Efter renoveringen…inte ett fenomen…”spökerierna upphörde fullständigt”…så vad kan man dra för slutsats av detta…Jo att innan man börjar oroa sig för spöken och annat övernaturligt jox så kan man kanske göra sådana saker som olja gamla knarrande dörrar och spika fast träplattor på golvet som knakar för mycket och bara se över allt sånt där som kan “skapa fenomen” som sedan inte alls är fenomen utan beror på att man just flyttat till ett gammalt hus!

Du skriver att du sover med katten.Om katten är lugn och fin och inte verkar bryr sig nämnvärt över knakande dörrar och dörrhandtag eller annat konstigt som kan höras i gamla hus så…då tycker jag du också kan släcka lampan och sova gott du också 😉

Det enda jag kan känna som ABSOLUT inte är “farligt” alls utan snarare tvärt om.Positivt. Det är att ni fått en egen liten hustomte. En som hänger med från förr i tiden och alltid vaktat huset och platsen och nu kommer denne att vakta er också. Han är vänligt sinnad och snäll. Det du kan göra bara för att känna att du gör dig kompis med denne och med huset och med hela platsen är att kanske en gång på våren och sommaren ställa ut ett fat med äpplen,kakor och nötter på gården strax utanför dörren. Ja jag vet det låter helt galet men det är mer en sak som de som bodde där förr i tiden gjorde så du får väl kanske föra vidare den gamla traditionen mest på skoj skull. Den här hus tomten är en sådan som kommer hålla tjuvar borta och väcka er om det skulle vara något på gång i övrigt…som ett gratis brandalarm och tjuvalarm fast i en alldeles egen vänligt sinnad hustomte som redan hör till gården. Och han är inget problem utan en tillgång och vän!

Och…Maria…Det finns INGET att oroa dig för alls. Lova mig det.!!! 😉

 

☆¸.•°* ˜★ EeWeeM 

 

~HAKUNA MATATA~

It means, no worries for the rest of your days.

~♥ ~

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *