Vem var det som satt i köket?

Hej! Jag hittade den här sajten och den här sidan idag och tänkte dela med mig av en obehaglig grej som hände mig för lite över tio år sedan. Min syster och jag låg och vilade i mina föräldrars sovrum, vi var åtta respektive tio år och låg och väntade på att sommarlovs morgon skulle börja. Vid åtta på morgonen hade våra föräldrar åkt till jobbet och vid tio skulle sommarlovsmorgon börja. Vi låg och pratade i sängen. Plötsligt utbrister min syster "det är någon i köket! hör du inte!? det prasslar…" Jag lyssnar spänt. Jodå. Det är mycket riktigt någon i köket. Både jag och min syster hör tydligt hur någon läser en tidning och dricker en kopp kaffe. Vad i??? våra föräldrar hade ju åkt till jobbet. Eller hade dom inte det? Det hade dom. För över en timma sedan. Min syster ber mig gå upp och kolla vem det är som sitter i köket. Motvilligt så stiger jag upp och smyger ut i hallen. Våra föräldars sovrum ligger i slutet på en liten hall på övervåningen i huset. Precis invid trappen till övervåningen ligger köket. Jag smyger försiktigt och tyst. Hör där jag går att någon fortafarande sitter i köket. En bläddrande tidning… Jag tittar runt hörnet och in i köket. Mörkt tyst och släkt. Vad i!!??? Jag springer skrämd tillbaka in i sovrummet för att berätta att det inte fanns någon i köket. Vi skyndar oss sen upp. Inte vågade vi ligga kvar i sängen efter att vad vi senare trodde, och fortfarande tror, var farfar som satt i köket och drack kaffe och läste en tidning. Där skrämade han oss rejält! Vad tror ni? vad det min farfar som satt i köket den morgonen och läste tidning och drack kaffe? eller någon annan? bara något i våra huvuden? vi hörde det ju båda två så det kan inte ha varit någon dröm. Tydligt hörde vi båda två att någon satt i köket och drack kaffe och läste en tidning….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *