vem var kvinnan

På 70-talet var jag och några vänner ute och gick på Djurgården i stockholm. Det var sommarkväll och vi gick längst Djugårdsbrunnskanalen. En kvinna i 1700tals kläder kom imot oss. Hon hade en vit hätta på huvudet, ett vackert " nattlinne med krås" ochså vitt samt en tygväska. Hon stannade upp och stirrade på oss, hennes ansikte var helt dött-lila vitt utan uttryck. Ögonen helt tomma, hon var äldre. Vi stirrade på varandra länge. Vi tyckte förstås att det hela var både facinerande och otäckt. Hon gled sedan iväg över gräset och försvann. Jag kan inte glömma denna dam och har alltid undrat vem hon var. Sedan undrar jag om du kan se någon framtid för mig, då mitt liv har varit en ganska stor berg och dalbana. MVH ingalill

Hej Ingalill! Vad gäller kvinnan tror jag hon kommer från en borg eller en herrgård i närheten av där ni var. Kan inte få fram mycket mer men vet du om det ligger något sådant ställe där? Ditt liv kommer att vara som en berg och dalbana lite till men det blir mindre av den varan och det blir lugnt längre fram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *