Andeväsen på vårt sommarställe?- Fråga besvarad 2014-08-21

Hej!

Jag/vi har en släktgård på gränsen mellan Hälsingland och Härjedalen som heter Örn åsen. Jag har alltid älskat det stället och har alltid känt att det varit lugn och ro där. Men när jag var där nu i början av maj 2014 så svischade det förbi en svart skugga alldeles utanför köksfönstret. Jag kände mig obekväm hela tiden vi var där och plötsligt slog radion på trots att den var avstängd. På natten frös vi för vi hade inte riktigt fått upp värmen i vedspisen. På morgonen när vi vaknade så var spisplattan på på 2:an. Ska jag tolka det som att någon ville bränna oss inne eller att något ville bidra lite med att få upp värmen så vi slapp att frysa?

Även min moster sa efter att jag berättat för henne att hon en gång sett en svart liten skugga gå uppför trappen till övervåningen. Hon blev rädd och grät. Min släkt eller mitt blod har bott i huset sedan långt tillbaka och enligt alla jag frågat så var dom väldigt fina och lugna människor.

Det enda negativa jag vet om är att en finsk man som var dräng på gården och bodde ute i drängkammaren i uthuset tog livet av sig. Kan det vara han. Jag har även drömt mycket om andeväsen och känt ångest och en tryckande känsla i mitt bröst.

Vore tacksam för svar. Mvh/Didde

 

Fråga besvarad 2014-08-21

Hej Didde!

När jag jag läste ditt insända mejl så kände jag direkt energi närvaron av naturväsen av element jord. Det är det absolut mest tydliga som först ger sig till känna när jag känner in det du beskriver.
Det andra jag kan känna in och uppfatta kan vara denna man som du redan hört din moster nämna som en stall dräng.
Men jag kan säja direkt att den drängen var en  bra människa och orsaken till det som hände berodde på mycket olyckliga omständigheter som handlade om olycklig kärlek  som i slutändan  drev honom till total förtvivlan. Den kvinna han älskade verkar vara någon som också  arbetade på gården eller nära och hon förlorade ett barn som han var far till.

Detta är en ganska sorglig händelse jag kan uppfatta som har utspelats sig och kanske finns det någon runt dig från din släkt som hört talas om detta.
Det intressanta i detta är att jag i samband med detta kan höra och uppfatta från andevärlden att det redan då talades om att barnet som föddes var en “bort bytling” som togs av trollen och dessa troll “lämnade bara kvar en tom själ” så barnet dog redan några dagar gammal. En liten flicka.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Bortbyting

På den tiden var det vanligt med skrock och folktro och det verkar som att det fanns en viss tro kring övernaturlig folktro bland de som arbetade i området med djur.
Jag har inte tonat in och frågat närmare kring detta men det är huvudorsaken till att den drängen valde att avsluta sitt liv då det bara blev för mycket för honom. Han förlorade sitt nyfödda barn och hans kärlek verkar inte ha varit helt besvarad av denna kvinna.
Jag förstår om detta kanske är något som du aldrig har hört talas om,men som sagt…  fråga runt lite och se om det inte kommer fram något som har med detta att göra. Denna stall dräng var absolut ingen “ond människa” och det är absolut inte han som skapar några “negativa vibbar” på platsen. Han har fått ro i sin själ.

Jag kan faktiskt  inte känna någon “negativ energi” från några andar och det naturväsen jag känner av är fredlig och en slags gnom som tillhör jord, sten och grus och han har funnits på denna plats sedan istiden. Jag kan förstå om det kan kännas “tungt” av dennes energi men… detta är absolut inget ont väsen som vill varken dig eller din familj illa på något sätt. Jag tror att det ska finnas någon form av stenröse med gamla stenar nära där huset är eller möjligen någon form av rullstensås. Det du kan testa att göra på hösten och våren är att hälla ut en flaska med mörk öl på stenarna och även kring närmaste sten du har bredvid huset. Gör det till en liten natur heden ritual 🙂 och tänk goda positiva tankar samtidigt som du tackar gnomen för att han tar hand om naturen och marken där du bor.

Vill du göra det mer “galet” så kan du ta en  mörk öl men också saft utan tillsatser och utan socker och gå ett varv runt ditt hus och samtidigt droppa ett spår efter dig runt hela huset. Detta skapar en slags “gnom ring” eller inom gammal shaman kunskap så är detta att skapa en yttre ring av beskydd från och med hjälp av naturväsen. Du helt enkelt ger gnomen uppgiften att beskydda ditt hus från utsidan och lämna insidan ifred samtidigt som du tackar för att han finns. De gillar mörk öl och söt saft av röda bär.
Detta kan du göra varje vår och höst.
Jag är ganska säker på att efter det så kommer atmosfären ändras i hela huset på ett sätt du aldrig upplevt. Du får en vän bland naturväsen. Du omvandlar ett problem till en tillgång och båda blir nöjda.

Du kan också visa respekt genom att bygga ett litet stenaltare eller placera någon form av vacker större sten på gården nära huset. Välj en sten eller något av sten som du hittar ute i naturen och ge till honom som en gåva. Det är tanken som räknas och naturväsen märker direkt  om en människa anstränger sig utanför sina naturliga ramar.

Om du tänker efter så har du nog redan som barn hört en och annan historia om att “små knytt” eller “småfolk” ska finnas i trakten du bor…och du har säkert någon gång hört om “den grå gårdstomten”… men som egentligen är en gnom.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Gnom
http://sv.wikipedia.org/wiki/Jordande
http://sv.wikipedia.org/wiki/Bergande
Naturväsen är inte onda. De skyddar naturens lagar.
Jag hoppas detta hjälper dig att se “problemet” från en ny nyfiken synvinkel och våga vara öppensinnad för denna bit inom andlighet så ska du se att obehaget kommer att försvinna helt.

Det andra du borde fundera över som jag kan känna av både i huset och på marken runt huset har med något helt annat att göra. Nämligen currylinjer. Dessa energilinjer kan ställa till en hel del oreda och skapa en hel del konstiga fenomen om man till ex har placerat möbler på en sådan linje eller i “fel hörn”.

http://www.tidningennara.se/Artiklar/Valbefinnande/Undvik-currylinjer-sa–blir–det–gott–att–leva/

http://www.currylinjer.com/test.htm
Ta hand om dig och hör gärna av dig och berätta hur det går.

 

☆ ¸.•°* ˜★ EeWeeM

 

Ett svar på ”Andeväsen på vårt sommarställe?- Fråga besvarad 2014-08-21

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *