Var det någon? Vem? – Fråga besvarad 2014-08-21

Jag och min man flyttade in 2003 i en gammal skola från 1891 ombyggd till parhus. Jag har alltid känt mig bevakad i huset, inte obehagligt men att det alltid är någon som tittar på mig. Vi bor dessutom mittemot en kyrkogård ca 60 m ifrån. Vi ser stenarna från köksfönstret. I alla fall, när vi flyttade in och bott ett tag så har jag jobbat natt och ska lägga mig att vila.Då har jag ansiktet ifrån dörren, då känner jag hur någon sätter sig i sängen vid fotändan. Jag tror att det är min man eller vår hund,vänder mig om och ingen är där.

En annan gång står jag i duschen och ska åka o jobba, jag kommer ut ur duschen och hör hur vår kontorsstol i barnkammaren gnisslar till, jag tror att min man leker lite för att skrämma mig men ingen var hemma då… Stolen gnisslar bara när man sitter i den… En tredje gång ligger jag i sängen så hör jag hur någon bankar på fönstret i barnkammaren, den ligger intill vårt sovrum med en dörr in till rummet och ligger på övervåningen och ingen stege upp… Jag brukar då och då se skuggor här o var…

Vi hade en gång en kille på nyår här som påstod sig vara svart häxa, han vart en riktig idiot och sa att han såg dom i vårt hus…Efter diverse förolämpningar från honom så blir jag förbannad på honom om vad han säger om våra spöken.När jag ska gå in i matsalen efter det så släcks alla lampor i matsalen så fort jag gick över tröskeln. Jag vart lite rädd och han med… Efter det så slutade han upp o dumma sig…..

2009 flyttade vi från huset till lägenhet. Fick barn och efter det så hör man ibland ett spädbarn som är ledset, det är ingen av våra barn. Kan vara grannens? Fast ingen av grannarna har så små barn/barnbarn och det har hållit på sen 2009 till nu lite då och då. Är det vi som är knäppa eller är det /var det någon där? Vem i så fall?

Jag har tänkt på huset nästan dagligen sedan vi flyttade.

Fråga besvarad 2014-08-21

Hej Samantha!
Oj… detta var mycket att ta in jag kan förstå att du fortfarande tänker på detta hus nästan dagligen och att huset dyker upp i dina tankar både i drömmar och mitt på dagen. Det är inte så konstigt om det är aktivitet i det huset och man behöver nog inte ens vara speciellt medial om ens känslig för att känna av energin som blir av att bo så nära en kyrkogård och  “döds riket”. Ja jag vet… det låter lite dramatiskt att skriva så men faktum är att det är på grund av huset är byggd så nära en gamla kyrkogård som det är rörelse och aktivitet i alla andra eventuella hus runt om och inte bara i det huset du bodde i. Så en del av upplevelserna kommer sig av att huset finns nära en kyrkogård och… på kyrkogårdar finns det många energier bevarade på en och samma plats och är man känslig så känner man givetvis av dessa energier.

Det jag kan känna är att de andar som besökte er tillhörde de äldre gravsättningarna från tidigare 1800 tal och ännu tidigare… De gravar som kanske inte längre finns stenar till  därför att man har placerat nya gravplatser på de gamla eller… ja det är detta jag inte förstår riktigt. Jag kan inte uppfatta att det var så mycket “energi rörelse” från gravsättningar efter 1900 utan nästan uteslutande från de äldre. Jag vet inte om du tänkte på det när du bodde där att det var en uppdelning mellan de äldre gravarna och de nyare och det är något med denna uppdelning eller hur dessa gravsättningar har sköts på olika sätt som också har skapat detta senare problem att de som tillhör de äldre gravarna sänder ut oroliga eneriger och genererar mer spöken medan de nyare gravarna är helt fridfulla. Detta är kanske är något du själv kan studera och kolla närmare och se om du hittar något intressant spår kring detta och om du hittar några svar.
Den andra orsaken är att det varit en skola och givetvis finns det kvar så kallade “energiavtryck” i rummen och väggarna.

Delad glädje, sorg, skratt, barn som leker och busar och även bestraffningar. Det finns mycket historia i det huset. Jag kan känna att mycket av det du upplevde där har också med dessa energi avtryck att göra och då speciellt när det kommer ljud och röster av barn, barnskratt eller knackningar från utsidan på fönster och dörrar eller väggar.Jag kan uppfatta mycket lek med ramsor och knackningar och denna lek hette något speciellt men jag kan inte uppfatta vad det kallas. Men det var en lek som barnen lekte ibland på raster och detta har skapat minnen och avtryck i huset.
Så allt handlar inte bara om andar eller att allt ska vara så negativt så fort man uppfattar och känner saker. Oftast är det vår rädsla för det övernaturliga som gör att vi direkt tolkar det vi inte förstår som ont eller elakt. Jag brukar säja att: “Du kan bränna dig på elden om du stoppar handen i  en  eld brasa men gör det att eld i sig är ond eller är negativ ?…det beror nog mer på dig och  hur du hanterar  elden.”

Lite så är det nog med det övernaturliga och “det är lätt att måla fan på väggen” och tro det värsta så fort man känner av något eller… så förnekar man det övernaturliga helt och hållet. Det bästa är att bara ta det som det är och vara nyfiken och våga fråga och tänka och känna själv. Som du gör nu när du frågar och jag känner att du är öppen och nyfiken och medial. Det som hänt nu när du flyttat är att du har börjat att bearbeta de åren och det som du har upplevt i huset då du inte riktigt hann med det medan du bodde där.
Så mycket av det du hör och upplever idag uppfattar jag faktiskt har med att du på något sätt inom  dig känner att “du inte är färdig med huset” och att “det finns något mer du kan göra” och jag kan också uppfatta från dig känslan av att vilja förstå dina upplevelser. Jag känner att de fenomen du upplever i den nya lägenheten har mer att göra med dig och ditt inre och  det andevärlden som försöker att kommunicera med dig mer än att beror på lägenheten du bor i nu. Du är medial så är det bara. Så vad säjer du om att istället utforska den sidan av dig och varför testar du inte att gå på en kurs för medium eller besöka någon helg kurs som har medial inriktning  och fokusera på dig själv och din egen medialitet. Jag tror detta skulle vara det ultimata lyftet för dig som människa och många bitar skulle falla på plats.
Och glöm ej att se om du kan hitta vad det kan vara som skiljer  åt gravarna åt på kyrkogården. Svaret finns i detta varför det spökar. 

Hoppas detta hjälper dig lite och lycka till!

☆ ¸.•°* ˜★ EeWeeM

Ett svar på ”Var det någon? Vem? – Fråga besvarad 2014-08-21

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *