Är rädd att det är nåt allvarligt, vill veta?

Min son har fått två sk.affektanfall, och dom har gjort undersökningar av hjärnan för att utesluta Epilepsi, säger att det inte är nåt allvarligt, utan "bara" affektanfall, han slutar andas och får kramp och blir medvetslös en kort stund. Men min fråga är om det dom säger stämmer?

Hej! Jag förstår att du blir orolig och verkligen vill vara säker på att läkarna har rätt. Men jag känner att jag inte bör lägga mig i läkarnas råd och bedömmning av rent moraliska och etiska skäl då jag på inget sätt har någonsomhelst utbildning inom sjukvård. Vad jag dock förstått är att sk affektanfall kan vara relativt otäcka och obehagliga som mamma/anhörig att se.Vad jag förstått kan det också vara ärftligt och handlar om att man har lätt för att svimma med efterföljande symtomer du beskriver. I ditt fall så känner jag ändå att läkarna är inne på rätt spår vad gäller ditt barn men att du ändå kan vara uppmärksam. För dig är ju detta inte något "bara" och vad jag förstår så bör du och även förskolepersonal/skolpersonal få information så de kan hantera siutvationen när/om det sker.Det har du rätt till. Mvh EeWee

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *