Ett stort problem jag vill slippa – Fråga besvarad 2013-09-19

Hej
Jag har ett stort, stort, stort problem, jag hoppas få hjälp med.
Jag känner mig tjatig mot mamma trotts hon säg att jag inte är det när jag ska handla cd.
En gång handlade jag 2 cd men hade bara 150 och fick ta en 100 från hushållskassan och då kände jag att jag gjorde fel fast mamma säger jag inte gjorde det.
En söndag beställde 2 cd från Ginza o trodde jag hade 150 kr kvar men fick reda på jag hade 96 kr och då kände jag att jag också gjorde fel.
Och i lördags när jag hittade 2 cd.
Mammas pojkvän sa jag skulle få en då men så hittade jag 2 i stället och kände sen att jag gjorde fel fast jag inte gjorde det.
Dom är tvångstankarna börja blir jobbiga och jag vill slippa dom.
Har du tips?
Tacksam för svar.
MVH Tobias

Fråga besvarad 2013-09-19

Hej Tobias!

När jag läste din insända fråga så måste jag erkänna att jag blev lite ställd och tänkte tanken att “Hur har den här grabben tänkt att jag ska kunna svara på det här då det inte har något alls med övernaturligt att göra…skojar han med mig?…”

Men sedan känner jag att det faktiskt inte spelar någon roll om det är ett skämt eller inte. Du har sänt in frågan och jag svarar och utgår från att du menar allvar och att detta är något som oroar dig.

Jag vet inte om jag kan kalla detta tvångstankar Tobias. Jag tycker det låter mer som ett ganska vanligt tonårs beteende  som var och varannan tonåring har titt som tätt. Det positiva är väl att du är medveten om att du kanske inte borde ge efter för köpbegäret…speciellt inte om du inte har egna pengar att använda utan måste ta av din mamma eller låna av andra. Men Tobias om du verkligen känner att detta är som du uttrycker “ett stort stort problem” för dig redan nu som gör att du mår dåligt och t.o.m känner att det måste vara någon form av tvångstankar du har…ja…då kanske du borde vända dig till en kurator och prata om dessa saker.

Tror du inte det vore bättre än att fråga mig då jag inte har någon som helst utbildning inom sjukvård eller kring tvångstankar eller köpberoende eller kanske mer begäret att inte kunna stå emot att skaffa vissa saker fast man inte har pengar. Det kanske vore bra om du tar tag i “problemet” redan nu medan du är ung innan du blir äldre och kanske börjar dra på dig kredit skulder för att kunna köpa saker som du kanske inte har råd till. Det är väl det jag kan känna att du borde tänka på så du inte  drar på dig en massa obetalda skulder och sedan hamnar på inkasso och ännu värre hos kronofogden för att du “måste köpa saker fast du inte har pengar och handlar på kredit fast du inte har inkomst att betala lånen”…

Om detta känns som ett problem för dig så börja med att prata med dina föräldrar. Det är det rådet jag kan ge dig Tobias.

Sköt om dig!

☆¸.•°* ˜★ EeWeeM 

 

Your HEART decides who you want in your life

but BEHAVIOR decides who will stay in your life ~

Ett svar på ”Ett stort problem jag vill slippa – Fråga besvarad 2013-09-19

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *