Farmor- Fråga besvarad 2014-03-21

Hej!

Jag har hört att i ett hus som vi bodde i innan(utomlands) så begravdes min farmor bredvid huset ungefär. Och precis under ett rum…

Det sägs att många släktingar har sett henne i det rummet och min syster har en gång vaknat och sett henne på sängen och sedan ennu en gång har kanske farmor försökt prata med min syster och sagt hennes namn om och om igen, min syster sa att hennes röst lät som om hon var osäker.

Jag undrar om hon verkligen “spökar” i huset och om hon någon gång övervakat mig eller så…

 

★  Fråga besvarad 2014-03-21
Hej!
Jag har hittat ditt mejl från den 6 juli, 2013 bland de inskickade frågor och ´som tyvärr ♥ legat obesvarade allt för länge.
För de som läser ditt mejl kan jag förstå det finns de som kanske reagerar lite och tror att du “hittar på” eller kanske överdriver lite därför, varför i hela friden skulle någon begrava en människa i ett golv i det hus man bor.

Men .. !!! … då får vi komma ihåg att det kanske inte är en tradition som är känd i Sverige men… i många kulturer både förr och det kan även förekomma än idag i nutid, så begravde man sina närmaste anhöriga antingen i ett eget hus på gården eller bevarade de anhöriga med gravstenar och allt på den egna gården eller… så öppnade man upp golvet och begravde dem inne i bo huset. Vad jag förstått så gjordes detta med den äldsta i familjen. De äldsta mannen och den äldsta kvinnan och det gjordes för att de var älskade och att deras ande skulle kunna fortsätta att beskydda familjen. Cirkeln sluts.
Så det du berättar kan tyckas som upplagt för spökerier eller…så ser man det vackra i det att eran farmor alltid finns nära familjen men sin fasta varma ande och beskyddar hela släkten.
Det handlar nog mer om hur ni väljer att uppleva din farmors närvaro därför att skrämmas och spöka ligger inte i hennes intresse.
Din farmor var en kvinna med värdighet,värme och styrka och du har i dig samma fina egenskaper. Och hon finns med dig som beskyddare.
Ta hand om dig!

☆ ¸.•°* ˜★ EeWeeM 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *