Förtvivlad mamma-Fråga besvarad 2013-09-30

Hej!
Är en förtvivlad ledsen mamma.
Min son är i ett mycket bra o fint förhållande med en kvinna sen en längre tid tillbaka.
Nu är det kris. Min son studerar i en annan stad och hans sällskap i en annan.På en tillställning nyligen i hans kurs var han tillsammans med en annan kvinna.Han var berusad, dock ingen ursäkt,och är fullständig förtvivlad o ledsen vad han har gjort.Kan du se om de kan komma över detta o gå vidare,jag har talat med henne men hon är så ledsen o chockad .Han ångrar sig så.
Mycket tacksam för svar.
Med vänlig hälsning Ingrid.

ps min son är född i juni.ds.

Kramar.

 

-Fråga besvarad 2013-09-30

Hej Ingrid!

Jag måste ärligt säja att jag känner att detta är en sådan fråga som jag inte borde besvara då det handlar om kärlek och relationer och det inte är min andliga inriktning här på spökwebben att prioritera denna typ av frågeställningar.

Men eftersom det inkommer väldigt mycket frågor kring relationsfrågor och kärlek,livsfrågor och annat känsligt och privat som påverkar människors vardag och jag läser allt som kommer in så känner jag att det finns ett sådant enormt stort behov hos människor att bara få skriva och berätta och även fråga och även om jag inte prioriterar dessa frågor i första hand men jag läser igenom dem alla och ibland så kan välja att just besvara den sortens frågor eftersom behovet uppenbarligen finns och jag kan  anpassa mig  till viss del lite efter vilket behov som finns. Men om man som frågeställare väljer att sända in denna typ av frågor så måste man också räkna med att jag kanske inte alltid ger de svaren man vill höra då jag ser objektivt till helheten och jag kan omöjligt svara på ett sätt  för att “göra någon glad” om jag känner att det finns mer bakom frågan som bör komma fram i ljuset. Okej.

 

Nu till det du skriver. Jag känner att jag måste säja såhär…Jag förstår dig Ingrid och jag förstår och känner att du är en mamma som bryr dig om,mycket ,och gärna vill hjälpa så mycket du bara kan och jag förstår att din sons bekymmer blir dina bekymmer för jag känner att det är lite så som du är som person. Nämligen att du gärna vill finnas till hands för alla människor nära dig och du vill gärna veta vad som händer runt dig,hur alla mår,vad som görs,varför det händer saker och försöka att hjälpa till och styra upp problem som andra runt dig kan ha skapat själv och du vill gärna ge lite goda råd och försöka muntra upp,stödja och finnas till hands..

.ja men…Ingrid…ibland kan det vara bra att låta andra människor få ta ansvar för för sina egna handlingar och när det kommer till ens egna barn så kan detta bli svårt eftersom du givetvis oroar dig och vill hjälpa din son och du vill hjälpa och stödja hans flickvän och du vill förmedla…Vad vill jag ha sagt med allt detta?…Jo…Han är ditt “barn”,din son ,alltid …även som ung vuxen man men…han måste få ta ansvar för sina egna handlingar.!

Jag förstår mycket väl vad du skriver och jag förstår också mycket väl att du inte försöker släta över något av det din son gjort men…jag håller inte med om att de hade ett “mycket bra och fint förhållande”. Varför skriver jag så???

Jo jag skriver så av en mycket enkel orsak. Om din son och hans flickvän haft ett mycket bra och fint förhållande så hade han inte varit otrogen med en annan kvinna. Inte ens som berusad. Det finns inga ursäkter Ingrid. Jag ser vad du skriver. Jag förstår vad du vill ha sagt. Och jag förstår att din son är en bra människa. Men detta har inget att göra med om man är en bra eller dålig människa. Inget alls. Det har inte ens med saken att göra. Utan kort och gott att man har inte sex med någon annan än den man har en relation med om man verkligen älskar den personen från djupet av sitt  hjärta. Då är gräset inte grönare på andra sidan staketet oavsett hur många öl man hinkat i sig eller oavsett hur bra och trevlig människa man är.

Otrohet är alltid ett tecken på att något inte är som det ska och inte har varit som det ska under en tid.

Varför skriver jag såhär hårt?

Jo för att jag känner att jag vill ge dig rådet Ingrid att låta din son ta ansvar för det han gjort och det han har gjort är fel. Och att i detta läge försöka få den flickvännen som nu drabbats av hans otrohet att på något sätt “acceptera detta” och “släta över detta” för han var full och ångar sig så mycket och han älskar henne så mycket…bla bla bla…

Vilket värde ger det henne som kvinna? Hur skulle du själv känna i den situationen Ingrid? om du hade varit hon. Jag tror att du trots att du är hans mor måste försöka backa undan och låta dessa två får sköta detta själva utan medlare emellan då det är vad de behöver. Tala med varandra utan påverkan från någon annan även om det är i välmening.

Men båda är unga vuxna och måste själva lära sig hantera denna situation. Hon måste våga få vara arg,chockad,ledsen upprörd och t.o.m välja att kunna lämna honom utan att någon skuld läggs på henne för ett sådant val och han måste rannsaka sig själv djupt inom sig vad som fick honom att tycka att det var värt att riskera detta för…hur det än är och hur full man än är så har man ALLTID en spärr inom sig om man är tillsammans med någon som man värdesätter djupt och älskar. Så är det bara.

Detta är nog kanske inte det svaret du vill höra men du sände frågan till mig och jag svarar utifrån mina mediala värderingar i denna fråga och även om mitt svar kan tyckas hårt så känner jag att jag måste vara ärlig i detta och jag känner också att du är en öppen och bra kvinna så du förstår nog när jag skriver som jag gör.

Försök att låta dessa unga vuxna lösa detta själva .Lösa och lära. Det är livet.

Ta hand om dig !

 

☆¸.•°* ˜★ EeWeeM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *