Förvirrad över yrkesval.

Hej! Jag undrar vad tusan jag komemr syssla med senare i livet. Nu menar jag yrkesmässigt. Jag är för tillfället VÄLDIGT förvirrad och känner att jag vill ha någon sorts "vägvisning", för för tillfället vet jag verkligen inte vad jag vill bli, och jag har går redan sista året i gymnasiet. Kan du se ngn yrkesframtid med djur? Eller kan du bara se att jag kommer syssla mycket med djur, men att det kanske inte behöver vara just att jag jobbar med dom? Sen undrar jag om boken som jag skriver på just nu kanske kommer kunna publiceras? Det är ett projektarbete och det hade varit kul och få reda på om det hade varit lönt att försöka få ett stort bokförlag att publicera den eller om jag bara borde trycka ut et ex. till mig själv.

Hej Natalie! Ja jag kan uppfatta dn beslutsångest inför framtiden och jag känner att du kommer byta yrkesinrikting längre fram i livet. Dels uppfattar jag att du på något sätt kommer att arbeta med djur men inte på vilket sätt.Det kan vara som vetrinär,djurskötare på en djurpark men också på ett slags hem för upphittade djur som inte har ngt hem. Men om du kommer göra det sistnämnda som fritidsyssselsättning eller yrke vet jag inte. Det andra jag ser är att du är väldigt duktig på att uttrycka dig med ord och skriva och att du har en egen historia att berätta.Jag är dock osäker om din bok kommer bli utgiven.Istället kan den bli liggandes ett tag för att senare komma på tal igen. Jag känner att du gör ett uppehåll och gör ngt drastiskt som att tex börja en skrivkursutbildning där du får lära dig utrycka din förmåga att skriva och där kommer din bok på tal igen. Alltså först jobbar du med ngt där djur är inblandade och skriver på fritiden och sedan ändrar du inrikting och ägnar dig åt djur på fritiden och skriver på heltid. Jag känner att jag i ditt fall bör vara försiktig att råda dig till än det ena än det andra genom att vara för tydlig då det i ditt fall är viktigt att du följer "ditt hjärtas röst". Dvs istället för att tänka med förnuftet ,tänka med hjärtat på vad du vill göra egentligen. Du kommer känna vad som är rätt framöver även om du gör val dina närmaste tycker är oresonliga och konstiga.Men glöm inte att det i slutändan handlar om dig. Mvh EeWee

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *