Har panik… -Fråga besvarad 2013-11-11

Hej!

Jag har sån panik… men samtidigt är jag så överlycklig! Jag och min fästman väntar barn, han har jobb men inte jag.. Jag söker jobb så jag är aktiv med sökandet! Men jag har inte så mycket tidigare erfarenheter då jag bara är 20 år.
Jag är så glad över att vi ska ha en liten bebis! Vi kan absolut klara oss på min fästmans lön, men det blir väldigt knappt.. Men vi kommer att överleva. Men jag vill ju ha ett eget jobb! Han ska ju verkligen inte behöva försörja alla! Jag har idag lämnat in mitt cv på lekia, jag vet att jag skulle passa riktigt bra med kundservice, det har jag arbetat med tidigare. Han som tog emot sa att dom inte sökte just nu men att vissa slutar och studerar vidare mm…

Har jag någon chans där? Vad ska jag göra??

Tacksam för svar!

Kram, Hanna!

★ Fråga besvarad 2013-11-11

Hej Hanna!

Vad glad jag blir för din skull och Grattis till det nya lilla livet som växer inom dig.

Jag kan förstå att det nu kommer att bli en tid av mycket tankar om allt som rör livet i allmänhet då det är naturligt att det blir så när man är gravid. Allt eftersom du känner livet växa i dig och blir medveten om det lilla livet som ger sig till känna så börjar oron för vardag,livet och framtiden. Det är att vara mamma 😉

Men Hanna du är en ung och frisk kvinna och det som är positivt med dig är att jag kan känna att detta barn verkligen är önskat om än en överraskning för er båda och det finns mycket positiv förväntan inom dig. Håll kvar vid denna positiva känsla som du har inom dig och låt inget eller ingen förstöra den för dig eller få dig att känna på något annat sätt oavsett.

Jag förstår din situation och att du väldigt gärna vill ha arbete under tiden som du är gravid men jag kan tyvärr inte svara på eller se om du kommer att få just det arbetet du har sökt. Det känns inte som det men jag kan ha fel.

Jag förstår att du vill ha arbete och att det vore det ultimata och du ska aldrig ge upp utan försöka om och om igen men…hur skulle det vara om du istället använder denna tid till att kanske studera vidare lite istället och istället lägga upp mer långsiktiga planer? Du kommer sedan att vara mamma ledig ett tag och barnet kommer ta all din uppmärksamhet för en tid men sedan finns det alltid möjligheter att öka sina chanser på arbetsmarknaden genom att studera och öka på sina meriter i de områden man är mycket intresserad av eller som bygger på de betyg man redan har och då är chansen större att få ett arbete. Fundera på det om det kanske är något för dig.

Men ge absolut inte upp och…du kan alltid gå direkt och fråga tex Stormarknader som Ica Maxi, Konsum och matvaruaffärer då det brukar vara lättare att i din ålder få arbete  och sitta i kassan på sådana arbetsplatser. Och de brukar behöva vikarier så ge inte upp utan fråga fråga fråga. Våga bara gå in och fråga och även om du kommer få svaret att de inte behöver nyanställa så kan du ändå be om att få lämna in en cv så att det finns hos dem…ifall. 

Vad du än gör så ge inte upp och behåll den där positiva känslan inom dig åt dig och ditt barn och även om livet kan bli tungt och svårt periodvis så kan du komma långt med att vara positiv inom.

Det är den positiva attityden du har som kommer att ge dig arbete på någon av de platserna du söker jobb.

Lycka till Hanna och igen ett stort Grattis till det nya lilla livsfröet inom dig  😉 ♥

 

☆¸.•°* ˜★ EeWeeM 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *