Hur vet man att det finns spöken?

Hej. Ni kan mycket om spöken. Hur vet man att spökerna finns? är min fråga.

Hej Marcus! Det är en bra fråga du ställer.Egentligen "vet" vi ju ingenting säkert med någonting som har med spöken,andar,väsen,utomjordningar,änglar,naturväsen osv osv osv. Ingenting är ju "säkerställt och bevisat bortom alla tvivel" utan allt bygger ju på människor som lever och deras upplevelser,myter,religioner,historia och hörsägen så långt som till babylonisk,sumerisk och egyptisk tid. Men sedan förekommer det en rad fenomen som flera människor och även forskare inom det paranomala upplevt och även kunnat fånga med diverse instrument. ATT något finns som vi ännu inte kan förklara vet vi men VAD kan egentligen ingen till 100% säja.(Precis som vetenskapen inom astronomi vet att mörk materia finns även om de inte vet vad det är.) Eftersom jag själv kan se,höra,känna andar/spöken/gengångare och även andra väsen och dagligen upplever "vad andra kallar övernaturliga fenomen" så finns ju bara två alternativ… antingen är jag medial och ser det jag ser och det existerar andra svärer,väsen och man kan se,höra och kommunicera med andar(eller det du kallar spöken) eller så är jag och alla de som upplever detta psykiskt sjuka,inbillningsjuka och rubbade allihopa och lever i någon slags masshypnos genom alla tider. Men jag säjer till dig som jag säjer till andra:Det visar sig förhoppningsvis i slutändan hur det är med den saken dvs när man dör. Men även om man alltid ska ifrågasätta allt så kan jag ändå inte undkomma att det sker fenomen och händelser som inte går att bortförklara. Likaså när man möter en ande/spöke som visar sig och berättar sin historia och jag sedan kan bekräfta dess existens genom tex kyrkoböcker,släktingar,historia osv då blir man lika förundrad varje gång och påmind om att det synnerligen verkar som det FINNS någon form av liv efter detta och att vi som lever här egentligen inte har en susning om vad som sker runt omkring oss. Varje gång jag ifrågasätter,"tappar tron"(det händer även mig mellan varven att jag undrar "vad håller jag på med för galenskap",vad kan jag bevisa EGENTLIGEN osv)men då händer ALLTID något som får mig att bli överbevisad igen och igen och igen.Jag kan alltså inte blunda för att det finns mer utöver det liv vi upplever som liv.Med allt vad det innebär. Jag kan inte blunda för att det uppenbarligen verkar finnas energier/spöken/andar men i en annan svär. Har man väl stött på och med egna ögon sett en ande/spöke så brukar man inte tvivla sedan.Jag menar VERKLIGEN se,höra eller uppleva fenomen som tex flygande kaffekoppar osv. Ett sådant möte brukar skaka om den mest icketroende på övernaturligt,ordentligt. Och som jag sa…då har man valet att tro att man är komplett galen eller – har stött på en annan verkligehet än den vi anser vara den verkliga. Hör gärna av dig igen om du har mer funderingar Mvh EeWee

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *