Karl – Fråga besvarad 2015-05-02

Hejsan Eewee!

Allt väl? 🙂 Visst är det härligt att man kan känna att våren är på väg!? 🙂

Jag har en väldigt känslosam fråga och den gäller min son, Karl, som är 10 år. Han är alldeles underbar! Han är så renhjärtad, snäll, genuint godhjärtad, fredlig. Det är något speciellt med honom. När jag hade honom i magen så kändes det som om det “bubblade” om den lilla människan som låg därinne. Jag fick för mig att han var så lycklig, kanske att han skrattade?

Fram till nu, så har han gått i en liten landsbygdsskola, vilken varit allt annat än bra för honom. Han har varit mobbad, ständigt varit utanför, har haft mycket ont i magen, varit väldigt ledsen och velat stanna hemma, istället för att åka till den förhatliga skolan. Jag känner oro för att han håller på att bli deprimerad, om han inte redan har blivit det…

Vi föräldrar, har kämpat för att skolan ska ta tag i problemen, och se till att skolan ska vara en trygg plats för Karl. Är det skolplikt i vårt land, så är det skolans förbannade skyldighet att se till att alla barn har det bra, den tid de är i skolan.

Min man blev VANSINNIGT FÖRBANNAD på en av de manliga lärarna, som konsekvent valde att titta åt ett annat håll om “det hände något”. Därefter och i samband med att maken varit något “ARG” på rektorn så började det ändå hända saker. Trots att jag varit i kontakt med rektorn några gånger, så hände det inget markant förrän maken blev arg, med all rätt. Vi lovade skolan att det skulle bli en polisanmälan om en enda incident till inträffade för vår son i skolan.

Skolan gjorde vissa förändringar, för att göra skolan bättre för Karl, men han trivs ändå inte där. Det är fullt förståeligt, efter allt som han varit med om där.

I höstas satte vi, med Karls godkännande, så klart, upp honom på en kölista till en annan skola, inne i stan. En friskola. Nu, under sportlovsveckan, så ringde man från den skolan och sa att han fått en plats.
Nu dyker mina funderingar upp på hur det kommer att bli i den nya skolan, som han ska börja i om en vecka, alltså nästa måndag.

Kan du, Eewee, se hur det kommer att gå för min älskade pojke i den nya skolan? Finns det något som jag kan göra för honom, för att det ska gå bra?
Det kanske är för mycket begärt, men frågar man inte så kan man inte veta – om du snart ska besvara en del frågor, får jag då be dig att vara så snäll och besvara min så snart som du kan/har möjlighet?

Det jag skrivit kanske är ostrukturerat, men jag känner mig så sorgsen, ledsen och orolig när jag skriver dessa rader till dig.

En innerlig, varm kram till dig, från en mamma som älskar sin son hur mycket som helst.

Tack! För att du tar dig tid att svara på våra frågor här.
Önskar dig allt gott! 🙂

Fråga besvarad 2015-05-02

Hej!
När jag läser din långa beskrivande insändare kring din sons situation i skolan och jag känner din oro som mamma framöver, så känner jag direkt att en vanlig kommunal skola inte är något för din son utan han är ett sådant barn som behöver gå på någon form av friskola där man verkligen ser till människans helhet på flera plan. Jag vet inte och kan inte få någon uppfattning om vad det är för friskola du har valt men de guider som du har runt dig gör mig uppmärksam på att jag borde gör dig uppmärksam på ytterligare ett alternativ…och det som de säjer stämmer överens med min egna första känsla.
Min första genuina känsla är att din son skulle behöva bli sedd för sin konstnärliga talang och få gå på en skola där han får utveckla sin gåvor och talanger som inte riktigt har fått komma till uttryck ännu i den vanliga skol miljön.
Har du hört talas om Waldorfpedagogik och Waldorfskolan är en skoltyp som bygger på den av Rudolf Steiner (1861–1925) grundade waldorfpedagogiken. Waldorfpedagogiken är en internationellt utbredd reformpedagogik, som vilar på en antroposofisk syn på människan.
http://sv.wikipedia.org/wiki/Waldorfskolan
http://sv.wikipedia.org/wiki/Waldorfpedagogik

Hemsidan och läroplan för de skolor som finns i  skandinavien:

Hem

Givetvis finns det delade uppfattningar om denna typ av skola och en del anser att det är en form av dold religiös skolform och andra tycker  det är en flummig new age skola … så det är viktigt att vara medveten om både för och nackdelar kring denna typ av pedagogik då det är helt korrekt att det är en form av “andlig skola” som är mer fokus på hela människan som andlig varelse.
Jag tar med en lite mer kritisk länk för att vara rättvis åt båda hållen.

Vad gör man egentligen på en Waldorfskola?


Centralt i undervisningen är användningen av olika konstnärliga medel, målning, tecknande, sång, recitation och drama, för att närma sig och tränga in i de olika ämnena. I övrigt liknar waldorfskolans allmänna läroplan grundskolans.Och framförallt… de bejakar den enskilda barnets gåvor och talanger och anpassar sig efter barnets behov och talanger , inte tvärt om och de ser till den andliga delen och förstår hur den andliga människan fungerar med sina olika behov och gåvor.
Du har nu hittat en friskola som du hoppas ska fungera för din son men… jag vill ändå att du ska ha denna skolform i åtanke för din son och se om det finns i din kommun… om det finns…ta med din son… och gör ett besök.
Det är bara en känsla jag har att detta vore något för din son men också för dig  som mamma .

Jag hoppas det ger dig något att fundera vidare på och jag har nu framfört från dina guider det de ville förmedla till dig ♥

Sköt om dig och ha en härlig Maj månad  i vårsolen och hör gärna av dig om det är något mer du funderar på kring detta.

 

 

☆ ¸.•°* ˜★ EeWeeM ☆ ¸.•°* ˜★
Copyright EeWeeM Paranormal Andlig Rådgivare Spökwebben & Spökwebben c/o Admin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *