Katt m.m.

Jag har sedan något år tillbaka varit väl medveten om att det spökar hemma. Jag och min familj bor på en gård som har varit inom familjen sedan det byggdes. Första gången jag märkte av underliga saker här var för flera år sedan, när jag var omkring åtta år. Jag var ute i trädgården och lekte för mig själv när våran hund kommer springande fram till mig. Jag tänkte att hon ville bli kelad med, men så fort jag satt mig ner springer hunden iväg mot skogen. När hon har sprungit en bit vänder hon sig om och tittar på mig som om hon vill att jag ska följa efter. Jag börjar gå mot hunden och då fortsätter hon springa. Hon vände sig om på liknande sätt flera gånger som för att se om jag fortfarande följde efter henne. När hunden kom fram till skogen stannade hon och tittade på mig igen. Jag vågade inte följa efter henne in i skogen och hon stod där ett bra tag och bara tittade på mig. Tillslut försvann hon in i skogen utan mig. Nu ångrar jag att jag inte följde efterin i skogen, tänk om vår hund verkligen försökte berätta eller visa mig något. Några år senare började jag känna mig iaktagen vid skogen, på det stället där hunden sprungit in. Jag har alltid varit feg av mig, så jag tänkte inte så mycket på det, men känslan blev värre och värre och till slut kunde jag inte vistas ensam vid skogsbrynet. Jag känner mig fortfarande iaktagen av något från skogen och tycker att det är obehagligt vid skogsbrynet, men jag är inte lika rädd. På senare tid har jag dessutom börjat lägga märke till saker inomhus. Jag har blivit iaktagen på kvällarna när jag ska sova, blir det dock inte längre. Dessutom bor det en katt i mitt sovrum. Jag har hört katten när den har lagt sig tillrätta i sängen och trampat omkring i rummet och min syster har sett den. Appropå katter så har vi en levande katt hemma också. Den katten har jag sett bli klappad av en osynlig figur. Jag såg hur katten krökte på ryggen och sträckte på sig så som katter brukar göra när man klappar dom. Det senaste jag var med om hände för bara några veckor sedan. Jag satt vid datorn och jag hade hörlurar på mig, så jag hörde ingenting. Min mamma och syster var ute på en promenad och min andra syster var på övervåningen. Då ser jag en skugga på dator skärmen, som om någon står bakom mig. Jag vänder mig genast om och då är det ingen där! Det kan inte ha varit min syster för hon hade aldrig hunnit gå undan innan jag vände mig m och dessutom har jag frågat om hon hade varit nere och det hade hon inte. Jag tyckte dessutom att jag hörde dörrar öppnas och stängas flera gånger, men som sagt hade jag hörlurar på mig så det är nog bara inbillning. Min mamma har också märkt av spöken här. Hennes spöken finns mestadels i köket men det finns en man i hennes sovrum också som ibland kommer och lägger sig brevid henne i sängen. Jag har hört att den som betraktade mig när jag skulle sova ska vara min morfar, men jag undrar fortfarande vem varelsen i skogen är. Förlåt om inlägget blev lite långt eller jobbigt att läsa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *