Kattutslag? – Fråga besvarad 2013-09-29

Hej! min katt har varit på besök hos veterinären för utslag hon haft sedan ganska långt tid tillbaka.

Hon verkar inte så brydd över dem, mer än att hon kliar på dem.

Det är liksom svarta grusliknade klumpar som är under hakan och de har spridit sig en del nära ögontrakten.

Vad kan detta vara, och hur ska vi få bukt på detta, kanske kan andra sidan hjälpa mig med svaren, då vetrinärerna inte riktigt har något bra att komma med. Det kanske är något hon är allergisk mot som jag ger henne…eller vad?

Vill att hon ska slippa klia sig och uppgradera sin hälsa.

MVH/ Maria

-Fråga besvarad 2013-09-29

Hej Maria!

Vet du vad…jag känner igen det här från en vän som hade en katt som fick samma problem så därför ska jag ge dig ett svar som jag nog tycker att du kan kolla med veterinären igen och se om de inte kan skriva ut någon form av salva för detta.

Det min väns katt drabbades av var en konstig svamp som den smittats av och som finns i naturen i små sporer och nästan ser ut som svartmögel när den börjar synas som ojämna grus knotter runt kattens nos,runt ögon och även på trampdynor och i skinnet under pälsen kan den sätta sig och vad jag förstod så verkade det klia som f-n på katten. Min vän fick raka bort håret på de delar av katten som var utsatt för detta och sedan skrev veterinären ut någon form av antiseptisk creme mot eksem och svamp och den kan finnas receptfri för djur på apoteket.

Tyvärr kommer jag inte ihåg vad detta kallades men kontakta veterinären igen och fråga om det kan vara svamp och om de kan skriva ut något antiseptiskt mot svamp eksem eller om det finns receptfritt på apoteket att köpa och sedan raka bort pälsen där huden är angripen  eller klipp bort lite päls och smörj på krämen tills katten verkar “uppgraderad i sin hälsa” 🙂 och må bra igen.

Inget medialt svar här men ett råd och tips då jag känner igen detta från en vän med katt ! 🙂

Lycka till!

☆¸.•°* ˜★ EeWeeM 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *