konstigt ord som min dotter använder

Hej! När min dotter som nu är 3 år började prata så använde hon ofta ordet "amollo" och sa att amollo är i mitt rum.Vi har nu fått reda på att det är döskalle som betyder det för henne, för så fort hon ser något läskigt eller något som liknar en döskalle så säger hon fortfarande det ordet. Är det något påhittat eller har hon sett något? Vi har flyttat och bor inte kvar i samma hus. För övrigt såär hon väldigt bra på att prata och pratar tydligt och klart. Men jag undrar vart detta ordet kommer ifrån?

Hej Carro! Nej jag kan inte uppfatta att det finns någon övernaturlig förklaring till det ordet eller betydelse. Men barn i den åldern har ju oftast fortfarande ett öppet sinne och kan lättare se andar osv som "en naturlig del i vardagen". Hon kan ha sett något av en ande,hört denne säja något och även då i sammanhanget hört detta ord. Det är inte omöjligt men inget jag kan bekräfta. Har du prövat att googla ordet,och se vad som dyker upp och vilket språk det kommer ifrån?…kan ju vara intressant. Mvh EeWee

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *