Min älskade häst★ Fråga besvarad 2013-09-10

Hej! Det är så att jag förlorade min älskade häst den 19:e december 2011 under riktigt konstiga och hemska förhållanden. Det var det värsta veterinären sett någonsin. (Han är mycket duktig och har varit inom branschen länge). Du kan läsa om det här om du vill: http://engelmaark.blogg.se/2012/december/ett-ar-sedan.html Jag har försökt få ett svar på vad som hände henne egentligen.. Jag har funderat och funderat. Kan du se någonting om varför det blev som det blev? Sen undrar jag om hon har gått vidare ännu? Har hört en häst frusta i stallet och även när jag precis köpt min nuvarande häst så hörde jag ett högt gnägg utifrån (från gödselstacken) och alla hästar stirrade ditåt under flera minuter. Senast inatt drömde jag om henne och jag har även sett en mörk siluett av en häst i en av boxarna. Var det hon? Tack på förhand! Mvh Linn

Hej Linn! Jag har läst din långa berättelse i din blogg och jag måste säja att jag verkligen kan känna genom din text hur maktlös och hemskt denna upplevelse har varit för dig och jag kan inte med ord uttrycka den smärta jag kände som avtryck i din väldigt öppna och hemska berättelse om din häst.Och jag kan förstå din smärta och framförallt alla frågor kring vad som hände. Jag har tyvärr ingen medicinsk kunskap om djur som en veterinär så jag hoppas,tror och känner att den hjälp som din häst fick verkligen var den bästa vården och att ni alla gjorde det bästa som ni kunde göra. Det jag kan känna genom dig och genom att länka till fotografierna och till bilden från stallet är att det kan finnas sk en övernaturlig förklaring till att hästen reagerade som den gjorde.Speciellt när din häst var sjuk och verkade ha någon form av infektion i hela kroppen som påverkade hennes omdöme för hon verkade annars vara en stabil häst med bra psyke av det jag kan känna från fotona. Det jag kan känna från bilden är att i det stallet finns det naturväsen.En form av stalltomte.Eller mer som en mini man som är en slags naturväsen och verkar dras till detta stall av naturliga skäl.Hästarna. Normalt så är detta absolut inget som stör någon häst och inte heller din häst har störts av dennas närvaro då han faktiskt hjälper till att lunga ner,stabilisera dem och allmänt sprider en lugn och trygg stämning i det stallet.Men..Linn..din häst var allvarligt sjuk och allvarligt påverkad även mentalt pga sjukdom och det som en normal vardag hade varit något som hon ABSOLUT inte hade reagerat över alls blev nu något total förvirrande.Och det är känt genom historien och folktro att speciellt hästar kan reagera kraftfullt på naturväsen. Om din häst hade varit helt frisk så hade hon INTE reagerat med "flykt,panik och livsfara" för vad denna stalltomte bara ville göra var att lugna och vara en god vän och "ta hand om" men det klarade inte din häst av i det mentala skicket.Det blev tvärtom.Hästen fick panik och stalltomten fick mer panik och din häst fick ännu mer panik och stalltomten blev totalt panik slagen och din häst totalt vettskrämt…och sedan blev det detta hemska förlopp som du berättar då hästen försökte fly och stalltomten försökte trösta… Någon som ville så väl och det blev så fel och denna stalltomte är än idag mycket bedrövad över det som hänt.Och denna stalltomte har i efterhand försökt att göra sitt bästa för att din häst som ande ska känna sig välkommen tillbaka och våga besöka stallet igen då det trots allt var din höst hem och hon hade sina vänner där och dig. Så…det är mycket möjligt att du upplever närvaron av din älskade häst! Och detta kommer inte hända igen med någon annan häst.Det har du denna stall tomtes ord på.Och naturväsen håller alltid vad de lovat. Detta kanske låter som en totalt galen förklaring…men du frågade nu mig 😉 och jag ger dig det svaret jag kan se och känna även om det är lite crazy ;). Hoppas att de ger dig lite ro i din själ och hjärta Linn. Och tack för att du lät mig läsa din blogg. ☆¸.•°* ˜★ EeWeeM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *