Min dotter.

Hej Evy! Jag vet snart inte vad jag ska ta mig till med, och det gäller min dotters utanförskap. Hon heter Hedvig, är 9 år och är en underbar flicka. Hon är snäll, lugn, vacker och jag älskar henne hur mycket som helst. Bekymret som jag har är att hon inte har några riktiga vänner. Otaliga är de gånger som jag har tagit upp detta med skolans personal, men de slår bara ifrån sig och hävdar att hon har det så bra i skolan och att hon har kompisar. Men varför säger då Hedvig det motsatta här hemma? Vad kan jag göra för henne? Jag vill så gärna att hon ska ha vänner, hon om någon förtjänar det. En gång i veckan är hon med och tränar fotboll, det är hon och en flicka till, annars är det bara pojkar. Hon tycker att det är jätteroligt med fotbollen. Har du något råd att ge mig? Kramar från en ängslig mamma.

Hej Ängslig mamma! Det finns inte många råd jag kan ge dig än att låta tiden gå då det kommer att ändras. Hon kommer att få vänner men det kan dröja till nästa termin. Jag vet att det är långt men se framåt med en positiv anda. Hon kommer att få de vänner hon förtjänar men just nu är det inget du eller någon annan kan göra åt det. Det blir ljusare med tiden så ha tålamod! Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *