Min katt

Hejsan Eva-Lena! Jag bor ensam med mina två katter Malva och Sirius. Båda två är från Kattkommando Syd, en förening för hemlösa katter. Malva flyttade hem till mig i januari 2009, och hon är runt tre år. Grå med mörkare ränder, hjärtformad nos och stora gröna ögon. Sirius är född i juni 2009, och han kom till mig för ungefär två månader sedan. Min fråga är angående Malva, jag undrar om hon trivs här hemma hos mig? Jag har alltid känt att hon är en riktig mus-jägare, men hemma hos mig finns det ingen möjlighet för henne att gå ut. Jag har visserligen försökt ta med henne utanför dörren i koppel några gånger, men eftersom hon avskyr det så gör jag det inte längre. Jag vill inte att hon ska behöva leva ett långtråkigt liv, om hon inte vill bo hos mig. Har funderat en del på att flytta henne till mina föräldrar, då skulle hon kunna vara både inne och utekatt. Jaga möss i skogen, eftersom mina föräldrar bor mitt i skogen. Men mamma och pappa har tre andra vuxna katter. Skulle hon klara av att leva tillsammans med andra vuxna katter? Jag vet verkligen inte hur jag ska göra. Jag vill bara att hon ska ha det så bra som möjligt. Min fina prinsessa! 🙂 Tack på förhand! Många varma kramar!! /Anna

Hej Anna! Först vill jag bara krama om dig å katternas vägnar! Du har gett dem nya liv och det tackar de dig för. Vad gäller Malma så stämmer det bra att hon är en musjagare men hon vantrivs inte hos dig! Väljer du att låta henne bo ute i naturen så kommer hon att klara det och du har möjlighet att besöka henne när du vill och hon kommer att finna sig i flocken men det kan ta lite tid. Hon trivs hos dig men vill gärna jaga lite då och då men valet är ditt!! Jag förstår ditt val och kval men om du låter Malva flytta ut till naturen kan du ta hem en kompis till grabben din, en som vill bo inne som din prins och som behöver tryggheten du kan ge dem. Många varma kramar till dig åxo!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *