Min pappa har svikit oss…-Fråga besvarad 2014-05-12

Hejsan!
Den 19/5 så är det dags, ja, då är min lilla flicka beräknad att komma till världen!
Jag vet att du inte svarar på graviditetsfrågor. Men jag tänkte att du kanske kan svara på detta, jag är fruktansvärt nervös över tiden som mamma. Detta är mitt och min sambos första barn. Vi längtar jätte mycket! Men hur kommer det bli?

Jag har en pappa som på den senaste tiden börjar sluta bry sig om alla, han har blivit otroligt självisk.. Han har träffat en ny tjej som tyvärr har brutit sig in i hans hjärta kanske lite för mycket. Hon bestämmer allt, och jag kan se att min pappa inte är så lycklig som han påstår..
Tyvärr så har han tryckt bort sin familj och varken jag eller mina syskon har särskilt bra kontakt med honom längre.
Jag älskar min pappa, han har ALLTID brytt sig om oss, så detta beteende är helt olikt honom.
Men till min fråga, är han ens glad över att bli morfar igen? Eller är han helt enkelt trött på allt som har med familjen att göra?
Tack för svar! Ha det bra!

★ Fråga besvarad 2014-05-12

Hej Hanna!

Ja då får jag passa på att gratulera dig i förskott först av alla 🙂 till tillökningen i familjen…♥ Det kommer att gå bra även om om du och din sambo kommer känna att hela er värld har ställts på ända de första veckorna innan ni kommer in i det hela men så är det att bli förälder :)… Jag har ett råd jag skulle vilja ge dig och det gäller hur din och din sambos relation på bästa sätt ska bevara sin stabilitet och det gäller sömnen och tid att få vara ensam och tid att få vara ensam med barnet utan att båda “måste” göra allt tillsammans…

De första veckorna när barnet vaknar ofta och vill ha mat och vill bli ompysslad mycket, så försök att redan från början få in en rutin att du och din sambo inte behöver ta hand om barnet båda samtidigt. Istället…försök att under de första veckorna ge varandra utrymme att kunna komma hemifrån korta stunder och faktum är att båda föräldrarna behöver inte båda vara närvarande när barnet ska matas och vid blöjbyte och det är detta många gör misstaget som första gångs föräldrar….oftast är det kvinnan som klänger fast som ett plåster på mannen och KRÄVER att han ska vara närvarande 24 timmar om dygnet  och BÅDA ska ta hand om bebisen hela tiden och helst  samtidigt. Och så slutar det med osämja…. och två riktigt trötta föräldrar som tillslut inte ens orkar ge varandra en kram ,för man är så trött…

Detta går att undvika genom att från första början när barnet föds ge varandra utrymme att kunna gå undan om så bara för en timme eller två och detta gäller både dig och din sambo. Försök att redan från start fortsätta att göra sådant du tycker om,själv om så bara för en timme medan din sambo gosar med barnet och sedan kan ni bytas av så han får göra sin grej utan dig och bebisen. På så sätt knyter båda föräldrar ensam enskild kontakt med bebisen från start och…vi har två gladare föräldrar som inte är beroende av varandra på ett ohälsosamt sätt. Och så får ni båda in rutinen med egentid  och våga ta ansvar för barnet ensam och detta leder till att den tiden ni sedan väljer att båda två att ta hand om barnet samtidigt så blir det mer lättare energier kring hela situationen och alla mår bättre. Ni har ju än lång framtid framför er med  många år så… 😉

Din pappa. Du kan tala om för honom att ingen kvinna har rätten att kontrollera en man eller försöka att manipulera eller styra en annan persons känslor. Din pappa har svårt att visa känslor just nu på grund av saker som sker i hans liv och jag känner att jag inte har den moraliska rätten att skriva om detta då din pappa trots allt lever. Det är upp till honom vad han vill berätta eller inte och jag känner att din pappa har en vägg av  mycket stark integritet just nu, så jag respekterar det och tänker inte besvara denna fråga från dig och hoppas att det är okej för dig.

Men …din pappa älskar dig och han är mycket glad över barnet som ska komma. Du kommer få dina svar vad det är som händer och sker lite längre fram så ge din pappa lite utrymme och han kommer att komma tillbaka till dig.

Från mitt hjärta till ditt hjärta så önskar jag dig lycka till med förlossningen och  glöm inte att andas under förlossningen 😉 ! ♥

 

☆ ¸.•°* ˜★ EeWeeM 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *