Den stora undran-Fråga besvarad 2014-05-12

Hejsan!
Jag känner mig lite besvärlig då jag skriver och frågar igen, men det beror på att jag har väntat på svar en längre tid på de frågor jag ständigt brottas med nästan varje dag. Jag hoppas du kan hjälpa mig denna gång. Tror jag snart håller på och bli tokig. Det är nämligen så att jag har varit i kontakt med en man i 4 år, men vi träffades först 2012. Sedan dess blev vår kontakt en aning starkare, fastän vi sågs nästan aldrig. Men först i slutet av 2013 började vi ses lite mer och han visade ett stort intresse för mig. Jag vet att han troligtvis haft något svårare förhållande i sitt förflutna och han är svår att tolka.

Problemet är att jag aldrig varit så här fäst vid någon förut i mitt 25 åriga liv. Jag blir tokig p.g.a att vårt träffande och kontakt slutade så plötsligt, då efter vår senaste träff i februari betedde han sig kallt och konstigt emot mig. Därefter har vi inte haft kontakt. Vad exakt hände? Vad det fel på mig? Vad tänker han om mig nu? Jag känner mig så oerhört beroende av denna man.

Min andra fråga är den: Varför har jag haft en konstig promblem hy i 3 års tid med svår inflammerad akne från och till. För ett år sedan var jag helt och håller av med den, men nu är den hack i häl igen. Har försökt ALLTING, men inget har hjälpt. Vad är orsaken? Snälla Ewee, hjälp mig med dessa frågor om du så kan!

Jag tackar på förhand.
Kramar,
Johanna

Fråga besvarad 2014-05-12

Hej Johanna!

Jag vill inte att du eller någon annan ska känna att ni inte vill skicka in frågor eller att du eller någon annan känner sig “tjatig” och ingen ska ta det personligt att inte just deras fråga har blivit besvarad idag eller den dagen jag svarar då jag måste gå efter min magkänsla hela tiden.Jag kan inte “tvinga fram svar” , det går bara inte… Så tänk inte så!  Ingen är tjatig!!!

Det är nog så att på grund av att det finns så många obesvarade frågor  och varje månad ökar antalet frågor  som förblir obesvarade och även om jag läser allt som skickas in till frågespalten så är det tyvärr omöjligt att hinna svara på alla frågor även om jag önskade att jag hade mer tid till att svara på frågor då jag tycker det är jättekul och intressant …helst skulle jag vilja besvara allt och varenda fråga som fortfarande är obesvarad…men…jag har insett att det är nog svårt att komma ifatt…för det är så många frågor. Men som sagt…jag läser allt och därför kan det istället vara bra om en person sänder in frågor och gör mig uppmärksam om och om igen och jag ser det inte som tjat utan istället så blir jag påmind då det många gånger handlar om att jag faktiskt läst…och sedan tappar tråden och glömmer bort vad det var jag fick för  svar då det kan dyka upp senare när jag inte är inloggad men när personen skickar sedan en fråga igen så fångar jag upp energin på nytt…som nu… Så det är bara att skicka in och fråga!

Jag vill börja med din andra fråga om dina problem med din hy. Jag vill påpeka att jag absolut inte är en hudläkare och jag har inte någon som helst läkare kunskap kring acne eller hudproblem men du frågar mig och jag kan svara från ett annat perspektiv. Dina acne kommer av att du är stressad inom och den hänger ihop med din sömn. Jag kan uppfatta obalans i din energikropp som kommer av inre stress. Jag kan uppfatta att det som kallas kroppens energi batterier där din energi tillverkas i cellerna i mitokondrierna…inte ger din hud tillräckligt med syre och energi och då uppstår orenhet i cellerna som i känsliga hudområden på kroppen kan leda till medelsvår och svår acne. Vad kan du göra?

För det första….ta hand om dig själv Johanna genom att se till att ge din kropp 9-10 timmar sömn några gånger i veckan och verkligen låta din kropp få vila ut och för att kunna sova lättare och lugnare så stäng av internet och wifi och dra ut kontakterna till tv ,radio och elektriska saker och låt din energikropp få vila utan påverkan från olika elektromagnetiska fält. 

Du kan hjälpa dina celler genom att tillföra vitamin eller hälsotillskott med Q 10 och även B12 vitamin och folsyra som finns i tex Berocca vitamin brus. Prata med personal på apoteket så kan de hjälpa dig då de kan ge dig den information du behöver kring dessa hälsotillskott och exakt hur de fungerar.

Sedan naturligt vis…den stora frågan…Äter du regelbundet och hur är det med frukosten?… … …. ♥ Pröva att äta frukost med tex lätt fil eller yogurt med olika tillägg som du själv har valt ut och blandar ihop till en musli med linfrön,gooija bär,tranbär,blåbär,solrosfrön,dinkel vete och gör till vana att äta till frukost…allt för att börja dagen med maximal energi….

Och så kanske det viktigaste….Hur är det med frisk luft och träning?… Vill du inte springa på gym så ta på dig mp3 spelaren med bra musik och ta en rask promenad på 3o min 4-3 gånger i veckan. Och nu undrar du vad i hela friden har alla dessa råd med din acne att göra…Problemet ligger i att du måste hjälpa din kropp att producera ultimat med energi!!!! som sedan klarar av att ta hand om de slaggprodukterna som blivit i din kropp pga inre stress. Detta är vad du kan göra rent fysiskt hälsomässigt…. förutom att använda hudprodukter mot acne men…arbetet behöver börja inne från…så om du gör en satsning i tre månader så….kommer du se skillnad och resultat på flera plan…inte bara med acne utan också din självkänsla kommer få sig några plus i kanten också…;)

När det gäller dina frågor och funderingar kring denna man som jag verkligen kan känna upptar mycket plats i dina tankar och i dina drömmar…nästan så mycket så du har glömt bort dig själv och mycket av din tid går åt till att grubbla över honom och vad han tycker,tänker och känner. Jag kan känna och uppfatta såhär… Johanna… om du börjar att fokusera mer på dig själv och på allvar börjar ta hand om dig själv och  mer seriöst bryr dig om dig själv och din egen hälsa så kommer  detta att förändra mycket för dig. Det är lite svårt att förklara men denna man fungerar lite som en spegelbild för dig så ju mer du fokuserar på honom i dina tankar…ju mer reflekterar han avstånd. Genom att fokusera på din egen lycka och din egen hälsa och ditt eget värde som människa så kommer detta blir attraktivt för honom. Ni har ett slags själsligt band mellan er och jag kan känna att detta on off kontakt mellan er kan komma att pågå i flera år framåt och mycket kommer hända i era liv , var för sig men… jag kan känna att det finns en möjlighet att ni kan hitta tillbaka till varandra längre fram. Ge det lite tid.

Jag vet…tro mig…det är hur svårt som helst när man känner sig starkt dragen till en annan människa som om det vore ett osynligt magnetband som drar,men… det enda sättet att komma någon vart är genom att du först och främst tar hand om dig själv och lär dig att älska dig själv och är snäll mot dig själv och inte har så höga krav på dig själv! Det är INGET fel på dig!!!! Släng den tanken i papperskorgen direkt!!!  Ge dig själv mer tid och uppmärksamhet  och gör det bästa du kan för att ge din kropp en energiboost , så kommer du  se att din acne kommer att förbättras och situationen med denna man kommer hitta sina egna mystiska vändningar,tvister och lösningar… … …

Börja med att ta hand om dig själv i tre månader. På allvar…ta hand om dig… “Johanna ta hand om sig själv tid “och se vad som händer...

.. .♥

 

☆ ¸.•°* ˜★ EeWeeM 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *