Min skugga samt astralkroppen-Fråga besvarad 2014-12-05

Hejsan hej !

Jag undrar om jag kan få lite tips eller råd på hur man arbetar med sin egna skugga. ” shadow work ” alltså.
Jag har provat lite dittan och dattan men det känns inte riktigt som att jag slår huvudet på spiken riktigt.

Min andra fråga har med astral resor att göra.
Jag har vid vissa tillfällen haft väldigt, väldigt korta ( vad jag tror är ) astra lresor.
Dock när dessa händer är det som att min astralkropp är nästan full eller drogad fast sinnet är väldigt klart.

Jag kan alltså inte kontrollera kroppen och knappt öppna ögonen, vad kan detta bero på ?

Tack på förhand !

Fråga besvarad 2014-12-05

Hej!
Ja, jag kan ge dig lite länkar och tips som du själv kan studera närmare när du känner att du är redo för  att komma igång med “riktig”  “Shadow work” om detta verkligen är något som du djupt inne från din själ känner är något du behöver göra. Jag skulle vilja att du tittar igenom de länkar jag sänt dig , innan du bestämmer dig för om du verkligen vill göra detta.

Jag har förstått att de flesta vet faktiskt inte vad det verkligen innebär  och vad de ger sig in på när de bestämmer sig för att göra “Shadow work” och arbeta med sitt arketypiska undermedvetna och de “inre demonerna och  mörka skuggorna i jaget och i själen”. Det finns den mer Jungianska Psykologiska arketypiska Shadow work och det finns den mer Ockulta individuella och kollektiva mörkare Shadow work. Jag har många års erfarenhet av båda och  av att arbeta med “de inre mörkaste mörkaste   och primitiv ondska ” aspekterna och “inre demoner” av mig själv  och av andra runt mig och  med min egen själ och själsfamilj och den kollektiva skuggan  som många gånger är det som beskrivs i mytologin.

Det finns en hel del saker att tänka på innan du bestämmer dig för att arbeta med dina inre skuggor och dina mörka aspekter av ditt psyke och det är därför jag sänder dig några video från människor jag vet har stor erfarenhet av riktig djupdykning i de mörkaste källare och mörka  vrår av det egna psyket och Själen.

Det enda goda rådet jag kan ge som jag lärt mig av egen erfarenhet är att du först bestämmer dig när du känner behovet att gå in i Shadow work att du verkligen är klar över med vad du vill öppna upp inom dig och vilka mörka områden i ditt psyke och i din själ du vill utforska för om du bara ger dig hän utan att ha någon form av kontroll så är risken stor att det slutar i panik ångest, självmordstankar, dödsångest, depression och hårda dömande tankar om dig själv som kommer slå ut dig totalt. Det bästa är om du kan sätta dig i ditt mentala på en trygg plats där du kan vara observatör av dig själv och från den platsen kan du följa dig själv och dina tankar var du tar vägen under dagen eller natten och du kan som observatör av dig själv bestämma vad du vill följa upp och du kan backa undan från det du känner att du inte är redo att möta. Det är inte meningen att du ska tappa kontrollen över dina tankar och dina känslor totalt men … ett visst mått av vansinne och mycket gråt och mycket obehag och smärta är det som kommer med shadow work och det är också detta som gör att många öppnar upp och går in i det hela för att sedan springa från sig själv i panik och undra “vad fan hände”.

Det är under shadow work som du MÅSTE vara din egen bästa vän och du är den som ska hålla dig själv i handen och du är den som ska öppna dörrar till ditt eget helvete och leda dig själv genom ditt mörkaste undermedvetna och i bästa fall hitta lampan att lysa upp  alla mörka vrår för att hjälpa dig själv ut till friheten …
Det kan vara bra att under processen ha en god vän som du kan lita på  och som vid ett visst datum…. kanske tre månader längre fram i tiden … finns där och hjälper dig hitta ut ur ditt eget psyke ifall du känner att det blir för mycket och vill avsluta det hela. Det är aldrig fel att ge upp eller avsluta shadow work. De flesta klarar inte ens av att arbeta med skuggan av sig själv och sina mörkaste områden i psyket. Det är faktiskt otroligt många som förnekar att de ens har en skugga och stänger dörren för alltid.

De som vågar anta den utmaningen om sig själv är modig!Om alla människor skulle ta ansvar för sitt eget skugga jag och sitt eget inre mörker så skulle världen vara en mycket bättre plats att leva i!

Men… det är en mycket ensam väg att gå och den enda som kommer hålla dig i handen är du själv. Under en pågående process med djupgående Shadow work är det ganska vanligt att människor och vänner kommer att undvika dig därför att de kommer uppfatta alla de obehagliga och konstiga energier som du själv möter och stångas med under resans gång. Det är lätt att andra kommer döma dig och lämna dig och du kan komma att känna dig mycket ensam. Men…det är en del i själva Shadow work… speciellt om du dyker ner i de mörkaste källare utrymmena av din själ. Det kan vara bra att vara förberedd på detta så det inte kommer som en chock när du märker att människor börjar dra sig undan eller kanske säjer konstiga saker till dig som får dig att må ännu sämre. Se det som en del av utmaningen.♥


Givetvis är du välkommen att återkomma till mig och fråga mer kring detta då just Shadow work ligger mig varmt om hjärtat och är något som jag har många års erfarenhet av både som “Shamaness”  ( förlorade själsbitar) men också  med inriktning på mer Jungiansk Psykologi även om  Ockultism Shadow work  som är den riktiga utmaningen för själen och om man lyckas klara sig igenom processen så är förändringen och helandet permanent.
Jag rekommenderar dig att titta på denna youtube kanal och hennes video detta  och se om det kan ge dig en väg in i din process:
https://www.youtube.com/user/TheFourQueens/videos

17. Getting Started with Shadow Work

222. Shadow Work: Real Talk

169. The Profound Value of Shadow Work

 

199. Are You Ready for Shadow Work?

 

What Is Shadow Work? And How Do I Do Shadow Work? – Teal Swan
https://www.youtube.com/watch?v=C6wDHBt7r5U

 

Shadow Work; Discovering Inner Gold in Our Shadow Selves

Källa: https://healthpsychologyconsultancy.wordpress.com/2014/10/23/the-shadow-self/
Shadow Work :
• Skuggan är ett moraliskt problem som utmanar hela ego-personligheten, för ingen kan bli medveten om skuggan utan avsevärda moraliska ansträngning. För att bli medveten om det innebär att erkänna de mörka aspekterna av personligheten som närvarande och verklig. Denna lag är en förutsättning för alla typer av självkännedom.

~ Aion (1951). CW 9, del II: P.14

http://jungiangenealogy.weebly.com/shadow.html

Din andra fråga om astral resor:

Det är  ditt eget jag som upplever dig själv. Den fria delen i dig själv som är ande och kan förflytta sig genom tid och rum, resa astralt, byta dimensioner och tidslinjer, besöka platser och delta i andras drömmar. Det är inte din fysiska kropp som du använder när du “reser astralt” utan din andliga energi kropp. Det du beskriver är en  din mentala upplevelse  av din fysiska kropp som ligger kvar  i en säng eller där du vilar medan din andliga energi kropp gör själva resan som du sedan upplever mentalt.
http://www.astraldynamics.com/astral-projection/
Astral Projection Primer: The basics of Astral Projecting

Jag är medveten om att de flesta länkar och video jag tipsar om och delar är på engelska men tyvärr så finns det inte så mycket bra information på svenska och idag kan de flesta förstå engelska skapligt och även översätta direkt med till exempel goggle översättning.

Jag hoppas något av detta kan hjälpa dig att komma igång med det du känner i din själ att du behöver göra som process för  lära känna dig själv och du är välkommen att höra av dig igen om det är något kring detta du undrar över eller om du bara vill fråga något annat.
Lycka till och sköt om dig!

Du är modig!

 

☆ ¸.•°* ˜★ EeWeeM ☆ ¸.•°* ˜★

Copyright EeWeeM Paranormal Andlig Rådgivare Spökwebben & Spökwebben c/o admin

 

Uppdatering 2014-12-26
Ny och viktig information:
Du får kopiera,använda eller referera eller dela vidare svar som besvarats i frågespalten av mig men jag och vi på spökwebben uppskattar om ni uppger Spökwebben som källa.
Mina svar som jag ger till inskickade frågor som skickas till oss på Spökwebbens Frågespalt tillhör Spökwebben.
Detta är viktigt för mig att klargöra då mitt arbete som Paranomal Andlig Rådgivare för spökwebben är helt gratis och jag vill inte att någon annan ska göra profit på mina svar eller
använda mina svar som underlag i sina bloggar eller kopiera mina
som svar till egna klienter ( för att tjäna pengar snabbare ) och använda mina svar som egna svar utan att ange Spökwebbens Frågespalt som källa .
Spökwebben är gratis och att skicka in frågor till Spökwebben är gratis och att få dem besvarade är gratis och så kommer det fortsätta att vara så länge som Spökwebben vill ha mig som den som besvarar frågor i deras frågespalt.
Copyright tillhör Spökwebben.
Tack för förståelse!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *