Vad “triggar” spökerier?- Fråga besvarad 2014-12-01

Eftersom jag bor intill det medeltida tornet Kärnan på området av vad som en gång var Helsingborgs slott, och i en av Nordens mest blodsbesudlade städer (som har belägrats, erövrats och skövlats 1263, 1318, 1369, 1452, 1525, 1644, 1676, 1678 och 1709) har det länge förundrat mig att gamla hotell och mentalsjukhus i staden sägs vara hemsökta, medan det aldrig talas om spökerier med anknytning till stadens mycket blodiga förflutna.

Vad kan det bero på? Vad “triggar” spökerier?

Fråga besvarad 2014-12-01

Hej!
De frågor du ställer är bra och visar att du försöker att tänka lite utanför ramarna och gärna “bortanför” och jag kan känna att du är en person som gärna tänker ett steg längre. När du fått en förklaring eller hittat en förklaring så finns det alltid ett nytt “hm” och “varför”… tills du känner dig nöjd med de svar du hittat. Det är bra. Man ska vara kritisk och våga tänka utanför ramarna även inom det övernaturliga, andliga och… vetenskapliga…
Min personliga uppfattning ändras ständigt då det alltid finns nytt att lära och förstå men…  min personliga uppfattning för närvarande vad gäller spökerier och  övernaturliga fenomen är delad då jag  har börjat se mer och mer hur mycket av det vi tror och uppfattar som spöken och andar faktiskt kan handla om att vi människor har evolutionerat och utvecklats så mycket att vi börjar kunna uppfatta och känna från andra parallella verkligheter… det är något som man kan ha i bakhuvudet med alla “spökfenomen” och upplevda övernaturliga fenomen…
Min personliga syn på tiden, rummet och jaget kanske skiljer sig från andra då jag upplevt hur “all tid är nu” och jag tror inte längre på “reinkarnation” eller “återfödelse” då jag kan se alla tider och epoker från en  slags mitt punkt, “ett nav”, förfluten tid och det vi ser som framtid… allt händer “nu” men… vi utgår alltid från  den tidslinje vi befinner oss i då vi är fast i tidsrummet för denna tidslinje genom gravitationen.
Vad jag vill ha sagt är att när du börjar se verkligheten ur detta  mer vetenskapliga perspektiv så  blir alla historiska årtal du räknar upp och allt som “har hänt” …  något som kan pågå nu … men i en annan parallell tidslinje. Bara en annan vinkling på årtal och det som vi uppfattar som förfluten tid…

Det är vanligare att spökerier “fastnar” i platser med kompakt och tung materia som byggnader faktiskt är då det oftast är i just byggnader det upplevs att det spökar eller där det finns mycket fast kompakt materia som slottsmurar, större byggnader, klocktorn, hus, baracker.Detta verkar göra det lättare för energi avtryck och energiformer att över huvud taget att fästa sig och stanna kvar som ett energi eko och kan upplevas högst verkligt med höga ljud, höga skratt, smällar, klackar i stengolv eller smällande järngrindar.
Andar från människor behöver någon form av materia för att kunna fästa sig och ofta behöver andar eller spöken någon form av föremål som de använd mycket eller fäst sig vid för att kunna hålla sig kvar i denna dimension. När du kanske kan höra eller se i ögon vrån hur någon till exempel hur något går över gårdsplanen och det knastrar i gruset och du hör en grind öppnas men ingen grind öppnas… ja då är det ett oftast ett energi avtryck och en “upprepning av historia” som upplevs.

Detta är ganska vanligt inom kategorin övernaturligt fenomen.
Spöken och andar behöver alltså någon form av materia för att fästa sig. Emotionella energi avtryck behöver också någon form av materia för att kunna göra sin upprepning i tids rummet och det är därför spökfenomen och övernaturliga fenomen kopplat till andar och spöken är vanligast i byggnader, monument eller där det är solid materia som kan fånga upp deras upprepningar och emotionella energier. Det är därför det inte är lika vanligt att vi får höra allmänna spök historier om mer öppna platser eller mer “händelse platser” som du till exempel tänker på.

Jag är ganska säker på att det genom tiderna har funnits platser utomhus och så kallade händelse zoner där det pågått mord,blodstrider och annat som borde framkalla massor med spöken och emotionella energier och hemsökelser… men visst… kan det finnas områden som det hänt tragiska saker på där det kan kännas i hela atmosfären att det inte är en plats man vill tälta på eller stanna en natt… men … Moder Jord och naturen är fantastisk i sig och har en nyckel roll i detta med vi kan kalla traumatiska historiska händelser i större skala… Med tiden så brukar Moder Jord och naturen i sig balansera ut dessa gamla energier från tragiska händelser som inte har något direkt att fästa sig vid mer än kanske marken, ett träd, en grind och så vidare och istället hjälper naturen till att suga till sig ny positiv energi från nya händelser,naturens element som vatten,vind,luften,växter,jorden,stenar  och från människor som vibrerar positiv energi och på något magiskt sätt så balanseras dessa platser ut till plus minus noll och platsen blir harmonisk och lugn igen.

Därför kan du vandra över en plats du vet kan ha varit en galgbacke och mycket blodigt har hänt men ändå känna lugn och ro. Det finns en orsak till att det heter “tiden läker alla sår” och i dessa fall så är det Vår egen Jord som balanserar ut historia. Detta är hemligheten till att vi fortfarande kan leva och bo på jorden trots att så mycket hemskt hänt genom historien med minnen och energi tryck. Om inte Jorden i sig med sin egen energi hade balanserat ut allt detta så hade jorden sannerligen varit en emotionell omöjlig hemsökt plats att bo på.    … …   …
Däremot … så fort det finns byggnader och sådant som är byggt och skapat av människor i materia då stannar energi avtryck längre,ibland i flera epoker och det är därför det till exempel är vanligt med spöken i slott och herrgårdar. Men med tiden kommer även de energierna att försvinna och balanseras bort. Jag menar … hör du talas om att någon klagar på att vara hemsökt av dinosaurier idag? Eller har dem som totem djur? eller blir hemsökta av människor från stenåldern? Inte direkt…. då har vår Jord balanserat ut dessa historiska epoker. Galet och överdrivet  exempel kanske… men jag tror du förstår… 🙂

Jag hoppas att mitt svar gett dig något nytt att fundera över 🙂

Det finns säkert många andra sätt att svara på men jag kände att detta får bli mitt svar på dina frågor idag.

Ta hand om dig!

 

☆ ¸.•°* ˜★ EeWeeM☆ ¸.•°* ˜★ 

Copyright EeWeeM Paranormal Andlig Rådgivare Spökwebben & Spökwebben c/o admin

 

Uppdatering 2014-12-26

Ny och viktig information:
Du får kopiera,använda eller referera eller dela vidare svar som besvarats i frågespalten av mig men jag och vi på spökwebben uppskattar om ni uppger Spökwebben som källa.
Mina svar som jag ger till inskickade frågor som skickas till oss på Spökwebbens Frågespalt tillhör Spökwebben.
Detta är viktigt för mig att klargöra då mitt arbete som Paranomal Andlig Rådgivare för spökwebben är helt gratis och jag vill inte att någon annan ska göra profit på mina svar eller
använda mina svar som underlag i sina bloggar eller kopiera mina
som svar till egna klienter ( för att tjäna pengar snabbare ) och använda mina svar som egna svar utan att ange Spökwebbens Frågespalt som källa .
Spökwebben är gratis och att skicka in frågor till Spökwebben är gratis och att få dem besvarade är gratis och så kommer det fortsätta att vara så länge som Spökwebben vill ha mig som den som besvarar frågor i deras frågespalt.
Copyright tillhör Spökwebben.
Tack för förståelse!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *