Min son! – Fråga besvarad 2014-09-24

Hej.

Skulle bli så glad och lättad om du kunde sia något om min älskade sons framtid!
Han är ensam och sviken av de flesta han hållit kär vilket har gjort honom reserverad och har svårt att lita på folk.
Än en gång nu blev han sviken när det gällde ett jobb som en nära vän till mig lovade honom, så han mår inte alls bra psykiskt.

Kan du säga något om hur det blir för honom med jobb, vänner, familj och jobb, kommer det att ordna sig för honom och i så fall ungefär hur länge dröjer det till, orkar snart inte se honom så ledsen och nedstämd.

Oerhört tacksam för ett svar!
Kram från en ledsen och orolig mamma till en vuxen son.

 

Fråga besvarad 2014-09-24
Hej orolig mamma!

Jag kan förstå att det blir påfrestande och jobbigt för dig att som mamma känna hur din  vuxna son mår dåligt och att saker och ting inte riktigt blir som han har tänkt sig. Det jag kan känna när jag tonar in på dig och din oro kring din son är att det finns mycket “mellan raderna” som du inte skriver ut eller ens frågar om och din oro känner jag bottnar i att du själv vet hur det är med orättvisor i livet. Jag kan känna smärtan som finns djupt i din andekärna där vardagens bekymmer och oro har tärt på dig som människa och livet har inte alltid varit lätt.

Du vet hur jobbigt livet kan vara och vill inget hellre än att din son ska få få uppleva känslan av  att lyckas och  att han ska känna livsglädje och må bra i vardagen och livet. Jag förstår att det blir jobbigt för dig att känna din vuxna son må psykiskt dåligt därför att du själv vet vad ordet “själs smärta” innebär och det gör ont i dig att nu känna att din son känner en liknande själs smärta  som du upplevt många gånger i livet , speciellt den själs smärta som han upplever då han möter motstånd och orättvisor som gör honom ännu mer deppig och sänkt i sin livglädje.
Jag kan förstå det.♥
Eller som ett citat jag läste och inte kan låta bli att citera:
”Kärlek övervinner allt
..utom fattigdom och tandvärk”
-Mae West
Det är lite så det kan kännas när det blir för mycket besvikelser i vardagen och livet med jobb, vänner, familj, hälsa, ekonomi och annat som ingår i vardagslivet och påverkar oss hur vi känner oss inom.

Jag hoppas därför  att du kan finna lite ro i det jag nu kommer att skriva så att du kan släppa lite på din oro för din son   och istället se hans liv i relation till dig på ett lite annat sätt som kan göra det lättare för dig och minska din oro.
Det finns människor som innan de återföds till jorden i sin kropp  väljer att tillsammans med sina guider och hjälpare på andra sidan bestämma innan,i förväg vilken “svårighetsgrad deras liv ska utspela sig i “och vi kan göra en liknelse med att det är som om de valt att  trycka på en knapp  och bestämma svårighetsgraden i vårat lärande för just det livet… Låt oss ta ett exempel hur valen för livet i stort kan se ut :
1.” Den enkla vägen och det enkla livet”
2. ” Den medelsvåra vägen och lagom med bekymmer i livet”
3.” Den hårda vägen med många vägval och en hel del jobbiga svårigheter mellan vägvalen”…  och så
4. ” Den extremt svåra vägen med mycket svåra val och orättvisor mellan vägvalen”
och sist nr 5…”Den absolut hårdaste vägen med omöjliga och omänskliga vägval, smärta och lidande och mycket osäker utgång mellan valen”
Och utifrån dessa val lever vi sedan våra liv och möter de motstånd som vi behöver möta för att utvecklas i vår ande. Den delen av oss som vi uppfattar lever och dör och föds igen.

Jag vill att du tar dig en stund och tänker på dig själv och din son –
Vad tror du att din familj valde för väg? Du själv? Din son? ♥
Många gånger så följer en hel familj eller en gren av familjen samma  slags svårighetsgrad med samma slags utmaningar och tillsammans så stöttar man varandra genom livet och möter varandra liv efter liv. Vem vet…i förra livet kan din son ha varit din pappa som gav dig stöd när du hade det svårt och i ett annat liv kan du vara din sons syster eller bästa vän som ger stöd och ni utvecklas tillsammans som själar. Detta kallas att en familj eller en släkt tillhör samma “själs träd” eller “själspyramid” och man möter varandra som “själsfränder” på olika sätt liv efter liv.
Din son och du möter varandra många gånger liv efter liv liksom andra som du har i din släkt.

Så istället för att svara på din fråga om hur det kommer att gå för din son med arbete och annat i livet så känner jag att det är viktigare att få dig  att bli lättare om hjärtat då jag vill att du förstår att det som händer i ditt liv och i din sons liv också , händer av andliga skäl som just nu har glömts bort av dig i din ande.
Detta händer oss alla. Och inte blir det lättare av att påminnas heller då livet fortfarande måste levas och det är genom att leva och uppleva livet med alla bekymmer och problem som vi lär oss och utvecklas….
Jag känner att det du kan göra just nu i vardagen för din son är att fortsätta finnas där som den varma och goa mamma du är och ge stöd och värme. Men glöm inte bort dig själv.
Du kan förstå hans smärta men försök att ha kvar tanken djupt inom dig att din son är stark i sin själ och han har valt denna svåra livsväg av skäl som kommer ge positiv utdelning för honom i framtiden. Han behöver lära sig att övervinna sin modfälldhet när saker inte går som han hoppas och lära sig att resa sig upp om och om igen och söka nya vägar istället för att stagnera. När han lärt sig detta…så kommer nya vägar visa sig och nya dörrar att öppnas med nya jobbmöjligheter och nya vardagsmöjligheter.
~Some people think that to be strong is to never feel pain.
In reality…
the strongest people are the ones who feel it,understand it,and accept it. ~
~♥ ~

 

Sköt om dig !


☆ ¸.•°* ˜★ EeWeeM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *