Nån som busar?

När jag och min mor flyttade ut till ett litet hus mitt ute i skogen för ett par år sen så kände vi båda att vi älskade det gamla torpet. Inga grannar i närheten och det var lugnt och skönt. På senaste tiden har det dock börjat hända saker som ingen av oss kan förklara. Flera gånger har det hänt att böcker har ramlat ur mina bokhyllor när jag suttit bredvid dem. Men det allra konstigaste är det som händer ute i den lilla ladan där jag har min två hästar och tre kaniner. Det var en ganska mild morgon för en månad sen som jag gick upp och gav hästarna hö inne i ladan. En och en halv timme senare kom jag ut och då stod den ena hästen utan sitt täcke, det låg istället inne i boxen med alla spännen uppknäppta och hon var på gränsen till att börja svettas. Dessa spännen är omöjliga för henne att knäppa upp själv. För nån vecka när jag var ute i ladan hos hästarna hörde jag hur en av kaninerna (som har sina burar på ladans loft) sprang runt och smällde i sin burs väggar. När jag kommer upp på loftet är alla kaniner helstressade och på golvet ligger innehållet i min soptunna utvräkt överallt. Denna soptunna är fruktansvärt tung och väldigt svår att flytta. Flera gånger har även saker som jag har på loftet, som hinkar och borstar varit borta och dessa har jag sedan hittat på gödselstacken. Vissa kvällar tänds och släcks ytterbelysningen på ladan med jämna mellanrum och vissa kvällar är den antingen helt släkt eller tänd hela tiden. Vi ha provat att byta lampa och har dragit en ny elkoppling men det hjälper inte. Vad kan det vara för nåt?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *