Naturliga spöken

Att det spökar i vårt hus är helt klart. Jag ser skuggor, hör röster, saker flyttar på sig och elektroniken är tokig (vi bor i villa på landet utan nära grannar så ljuden kan inte komma från dem).

Det jag vill berätta är två spökerier som fått sin naturliga förklaring. Det första hände för ett par veckor sedan. Jag var ensam hemma och var inne på toaletten och hör tunga, rytmiska andetag. Jag var med om mycket och blev inte rädd. Jag lyssnade tills de tystnade, kanske tio sekunder. Sen kommer min katt krypande. Han hade legat under badkaret och sovit. Det var hans andetag jag hört.

Den andra händelsen är för bara fyra dagar sedan. Jag hörde hur min man går till jobbet och försöker somna om men hör då hur någon tar hårt i handtaget på ytterdörren. Sen hör jag steg utanför sovrummet och blir jättenervös. Spöken eller inbrottstjuvar. Stegen visade sig komma från min dotter (5 år) som kände sig ensam och ville ligga hos mig en stund innan vi skulle gå upp och redan samma dag fick jag se hur min ena katt (jag har tre) lärt sig hoppa upp på handtaget till ytterdörren när han vill gå ut.

Ett svar på ”Naturliga spöken

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *