Promenader på övervåningen, och knackningar från vindsdörren…

För några år sedan flyttade vi in i ett hus, inte så jätte gammalt, men de var äldre. Jag hade sovrummet på nedervåningen och resten av familjen hade på övervåningen. Jag är en sådan människa som alltid lägger sig sent, resten av familjen la sig runt 11 men jag kan sitta uppe till kl 2, även då på skoldagarna. Efter några nätter i huset hör jag hur det går på övervåningen. Från början trodde jag alltid att det var mina småsyskon som var uppe. Jag hörde det varje natt, vid samma tid. Efter ett tag frågade jag mamma varför barnen alltid e uppe och går på nätterna. Men de var dom inte. Från början blev jag lite rädd varje gång det pågick. 10 i 1 varje natt började det, och pågick i en halvtimme typ. Det hördes väl, fram och tillbaka gick stegen uppe i hallen. Efter några månader i huset brydde jag mig inte längre, jag låg tyst i sängen o väntade in tiden och hörde hur de promenerade. Men det är inte det ända, på dagarna hördes även knackningar, mamma hade hört det förut, men inte sagt något. Jag var hemma ensam den dagen, och skulle gå upp till min systers rum på övervåningen för att hämta något. Jag hann komma upp för sista trappsteget när jag hör hur det knackar på vindsdörren. Som är en meter från trappen. Det hördes riktigt väl, det knackar runt 4 gånger. Jag blir fryst och vågade inte röra mig, hjärtat bultade, sen gick jag långsamt ner för trappen igen, samtidigt som jag hör skrapningar från dörren. Som att det är en katt som ville komma ut. Jag tog på mig skorna snabbt och gick ifrån huset hem till pappa. Sen berättade jag för min mamma om knackningarna från vindsdörren, och då berättade hon att det spökade i huset, de som bodde där innan berättade det för henne innan vi flyttade in. Men nu bor vi inte kvar där längre, nu är det en annan familj som får stå ut med det där.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *