relationen till mamma

Hej! En sak som jag funderar mycket över och som tynger mig är min komplicerade relation till mamma. Vi har så länge jag kan minnas haft svårt att komma överens. Våra värderingar skiljer sig åt och många gånger kan jag inte förstå varför hon resonerar på ett sätt som ofta sårar andra i hennes närhet. Jag kan många gånger känna det som att det är jag som är den vuxne, som behöver förklara för henne att hon gått för långt eller att en ursäkt inte skulle sitta fel. Kanske är det jag som är känslig eller hon som är lite klumpig, men är det möjligt för mig att förbättra vår relation så att vi kan fungera ihop utan ständiga irritationsmoment? Hur ska jag i så fall gå tillväga? Jag har också en stark känsla av att jag och mamma levt minst ett tidigare liv tillsammans vilket kan vara en av orsakerna till vår relation idag. Är det något du kan se? Jag älskar min mamma och därför känns det extra viktigt för mig att försöka bygga upp en fungerande relation och det nu är möjligt. Tack för att du tar dig tid och svarar på alla frågor!

Hej! Er relation är komplicerad. Något jag kan se är att du går in och ursäktar din mor hela tiden då hon inte får ta sina steg själv så att säga. Sluta vara mor till din mor, låt henne stå för det hon säger och gör och be inte om ursäkt å hennes vägnar! Hon vet att du tar hand om det hon orsakar vilket gör att hon gör som hon gör- hon blir ju inte "straffad" för det! Låt henne stå för det hon gör och låt henne ta "skiten". Er relation blir bättre men inte helt bra tyvärr. Ni har levt tillsammans som hovdam och övre medelklass och där var det samma relation som idag. Det är inte lätt att råda andra i deras relationer men jag hoppas du får lite tankar och vet hur du kan gå tillväga i just er relation.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *