Riksväg 225, med Dalsta och omnejd.

Den här vägen har tagit många liv, och tydligen har en del av dem stannat kvar.
Jag och ett gift par har vid olika tillfällen gjort en del observationer. Mannen i det parförhållandet och jag skulle fara ut på denna väg, och såg två billjus som kom mot oss. De syntes i kvällens höstdimma, på känt vis, med ett backkrön emellan oss. Problemet var att när vi passerat krönets topp, så var både lyktor och bil puts väck!
Ingen bil så långt ögat nådde, och heller ingen avtagsväg, eller bilens baklyktor. Bara två medelålders män, dvs säga vi, med två förvånade ansikten.

Ett halvår senare råkade kvinnan i parförhållandet ut för något liknande.
Hon var nästan på exakt samma ställe som vi, och såg två bilars baklyktor i höstskymningen. Förvånande nog, så hade hon inte sett dessa två bilar tidigare, och hennes fart på sitt fordon var säkert lite för hög. Så hon undrade var de kom ifrån.
Ännu mer förvånad blev hon, efter att ha tagit en skarp vänstersväng (med usel sikt) och även de bilarna var borta, uppslukade i tomma intet. Istället fanns där en tung lastbil, vars lyktor blängde ilsket på henne.

Nu på höstkanten har hon varit med om ännu mera saker ….
På riksvägen så såg hon med en veckas mellanrum, ytterligare en bil (silver/metallfärgad) försvinna i tomma intet.
I backspegeln såg hon en motorcykel göra sig beredd att köra om hennes personbil. Efter bilen kom den silverfärgade personbilen, som tydligen också var pigg på en omkörning.
“Problemet” var att när motorcykeln passerat henne, så kom det ingen bil …

Fyra olika observationer, av tre olika personer, med samma tema!!
Kan det vara en osynlig “hjälte” som vakar över bilister??
Vad tror ni?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *