Sjättesinnet och gårdsspöke

I min släkt går ett så kallat "sjättesinne" i arv. Bla jag, min farmor och hennes mor kan säga på förhand om vissa saker som kommer hända. Detta gör oss även mottagliga för andar. För några år sedan när jag var påväg hem från min dåvarande pojkvän ser jag en älg springa ut några meter framför mej på vägen. Eftersom jag låg i 60km/h så var det inte många sekunder det rörde sig om innan jag skulle kollidera med den och undertiden hinner jag tänka att jag ska styra framför älgen så springer den nog tillbaka. Det är en idiotisk tanke så här i efterhand. Nåväl, jag hann även se bilen krossad av älgen med mej där under livlös. Och det sista minnet jag har är att det känns som någon tar över ratten och styr mot bakbenen! Alla inblandade klarar sig oskadda och bilen som jag köpt 1½vecka tidigare fick en liten buckla på motorhuven. Snacka om att ha en skyddsängel! Kan berätta en annan historia om när jag stod i stallet och mockade. Det var på vintern vid 6tiden och tjejerna i stallet hade åkt iväg för att träna. Den övriga familjen var inte hemma så det var bara jag där. Min ponny har sin box närmst dörren ut till gårdsplanen och har också ett litet fönster på samma sida så man har bra koll på vad som rör sig där ute. När jag står där i godan ro så hör jag plötsligt fotsteg i singeln på gårdsplanen. Snabbt utesluter jag allt logist eftersom ingen var där mer än jag. Gissa om jag mockade snabbt! Där är även någon som har släppt ut ponnyn på natten i gången. Boxdörrarna är så pass höga att hästarna inte når låsen och dessutom måste man dra dom på ett steciellt sätt. Ingen aning om hur hon kommit ut?!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *