Skrämmande gestalt- Fråga besvarad 2015-10-31

Det är lördagen den 1 augusti 1987. Strax utanför Skellefteå i en tätort som heter Bergsbyn och ca 2-3 km in i skogen nord/nordöstlig riktning vid en myr. Jag och min barndomsvän ska övernatta i en trapperstuga som ligger vid en bäck.

Vi hade börjat gå och pratade om allt och ingenting, mest om tjejerna i klassen. Det var uppehållsväder, men mulet. Fåglarna kvittrade och det var svag vind. När vi gått ca 2-3 km längd en skogstokig som leder fram till trapperstuga så kommer vi fram till ett myrparti.

Vi bestämde oss för att gå runt myren. När vi börjat gå runt, ca 30 meter från skogsstigen så blir det helt plötsligt alldeles tyst. Fågelkvittret slutade tvärt. Vinden slutade blåsa och luften kändes tjock. Snett till höger om oss så ser vi att någon eller något står bakom ett träd och vaggar fram och tillbaka. Det enda vi ser är axlarna och vaggande. Vi stannar till och står alldeles blickstilla. Först trodde vi att det var en ren, men det som nu uppenbarade sig för oss var väldigt skrämmande. Helt plötsligt så ser vi ett ansikte bakom trädet. Ansiktet är alldeles vitt. Avståndet mellan oss och trädet är ca 20 meter. Ögonen i ansiktet som vi ser är totalt svarta, håret är vitt och munnen halvöppen och svart. Utöver detta så står varelsen eller vad det nu är och vaggar bakom trädet iklädd grått tyg. Vi blir stela av skräck och ser att varelsen öppnar munnen halvt och det ser ut som om den säger något, men vi hör inget.

Det som nu händer fick oss att springa för våra liv från platsen. Helt plötsligt hör vi ett skrik som skär igenom kropparna på oss. Jag och min kompis springer gråtandes från platsen och ända till mitt föräldrahem. Min mamma står i köket och blir orolig. Min kompis springer in på vår toalett och låser in sin. Jag gråter och gömmer mig under bordet. Jag berättar vad vi varit med om och mamma ringer polisen.

Tre polisbilar kommer och en polis hundbil. Vi går tillbaka till platsen där vid myren och längs med skogsstigen hittar vi våra ryggsäckar, en sko som tillhörde min vän. Poliserna undersöker trädet där varelsen stod men hittade ingenting. Polishunden reagerade dock väldigt kraftigt och gick runt, runt trädet flera gånger.

Denna händelse har följt mig under lång tid.

Vad var det vi såg? Det kändes dock som om att det var allt annat än något gott.

★ Fråga besvarad 2015-10-31

 

Hej!

Oj det du berättar och beskriver är som taget ur en fantasy skräck novell från “Skogen som Gud” glömde eller något…  :)…   Jag måste verkligen ge dig kredit för din förmåga att skriva med inlevelse och något säjer mig att du har talang för skrivandets konst och kanske borde lägga mer tid än vad du gör på att skriva noveller och berättelser.

Har du funderat på att kanske  ägna ett år eller två åt att  verkligen lära känna dig själv på djupet samtidigt som du använder dig av skrivandet och söker dig till en utbildning för att utveckla din skriv talang . Ja… jag vet … detta har inget med det du frågat om men jag tar upp det ändå eftersom detta är för mig mer intressant än det du faktiskt frågat om…

Jag känner och uppfattar att här finns  en talang i skrivandets konst och en förmåga att använda det skrivna ordet och därför vill jag bara ge dig förslaget att gå en skrivarkurs eller skrivarutbildning och kanske ägna ett eller två år att  verkligen fördjupa dig i skrivandets konst  för att hitta nya sidor hos dig själv… 🙂
Tillbaka till ämnet… gestalten i skogen. Jag uppfattar att detta handlade om en manifestation av ett element väsen.

Jag tror du och din vän hade ett möte med en  Element skogs alternativ bäck vattens svart alv eller en skogs alv. De är inte alltid trevliga då deras främsta uppgift är att skydda naturen och de skiter fullständigt i vad människor tycker och tänker. Naturväsen följer helt andra lagar och de finns för att skydda element och natur, djur och växtliv, mineraler och Moder Jord. Och vi vet hur element fungerar…. eller hur… du stoppar inte handen i en eld och säjer elden är ond och skyller på elden för att den gör dig illa…

Samma princip gäller med naturväsen. Jag utgår från att den ni mötte helt enkelt skyddade mossen och att ni befann er på natur reservat område. De kan skrika som isande skärvor som skär som glas genom kroppen och håret fryser till is på armarna och deras skrik kan eka genom vinden och sköra genom ben och märg. Det är så de fungerar. En signal att “Back off”… och den som är smart nog… stannar och utmanar dem inte utan de flesta reagerar som du och din vän och blir skräckslagna och springer för brinnande livet iväg från platsen men! det är ju exakt det de vill och då har de ju lyckats med sitt uppdrag som naturväsen att försvara platsen ! 🙂

Så jag skulle mer vilja säja : Grattis!!! du har fått möta ett natur väsen som människan mycket sällan får se med vanliga ögon. Se det som ett häftigt minne och ett bevis på att Moder Jord är högst levande på många fler sätt än människor förstår eller vill se.
Och du… fundera igen på det där med att gå en skrivarkurs ! Seriöst! 🙂
Sköt om dig och ha en ryslig och mysig Alla Helgon Helg!

 

☆ ¸.•°* ˜★ EeWeeM ☆ ¸.•°* ˜★
Copyright EeWeeM Paranormal Andlig Rådgivare Spökwebben & Spökwebben c/o Admin

 

 

 

☆¸.•°* ˜★ ☆¸.•°* ˜★ ☆¸.•°* ˜★  ☆¸.•°* ˜★ ☆¸.•°* ˜★ ☆¸.•°* ˜★ ☆¸.•°* ˜★  ☆¸.•°* ˜★
Notice:
Du får kopiera,använda eller referera eller dela vidare svar som besvarats i frågespalten av mig men jag och vi på spökwebben uppskattar om ni uppger Spökwebben som källa.
Mina svar som jag ger till inskickade frågor som skickas till oss på Spökwebbens Frågespalt tillhör Spökwebben.
Detta är viktigt för mig att klargöra då mitt arbete som Paranomal Andlig Rådgivare för spökwebben är helt gratis och jag vill inte att någon annan ska göra profit på mina svar eller
använda mina svar som underlag i sina bloggar eller kopiera mina
som svar till egna klienter ( för att tjäna pengar snabbare ) och använda mina svar som egna svar utan att ange Spökwebbens Frågespalt som källa .
Spökwebben är gratis och att skicka in frågor till Spökwebben är gratis och att få dem besvarade är gratis och så kommer det fortsätta att vara så länge som Spökwebben vill ha mig som den som besvarar frågor i deras frågespalt.
Copyright tillhör Spökwebben.
Tack för förståelse!
☆¸.•°* ˜★ ☆¸.•°* ˜★ ☆¸.•°* ˜★  ☆¸.•°* ˜★ ☆¸.•°* ˜★ ☆¸.•°* ˜★ ☆¸.•°* ˜★  ☆¸.•°*

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *