Spöken på vinden

För några år sedan ringde min granne till mig och ville att jag skulle komma över och passa hennes sjuka barn en liten stund medan hon åkte och handlade. Jag gick hem till henne, hon åkte och jag satte mig vid köksbordet och läste tidningen. Barnen sov, varken TV eller radio var på och huset ligger enskilt. Det var alldeles tyst i och runtomkring huset. Så hördes ljud från övervåningen, som jag visste inte användes. Först lät det som om nånting litet och tungt rullade sakta över ett trägolv. Det blev tyst och fem minuter senare hördes nåt som lät som när man drar tunga möbler över ett trägolv. Min första tanke var att familjen förmodlingen använde vinden som förråd, och eftersom huset var gammalt var golvet däruppe förmodligen lite snett och grejerna börjat glida. Fler men lägre ljud hördes uppifrån vinden och jag tänkte att saker var troligen ostadigt staplade på varann och börjat ramla. Efter ungefär 20 minuter kom min granne hem igen och jag sa till henne att "ni måste nog gå upp på vinden och kolla till era grejer, det lät som om dom åkt över golvet däruppe". Hon stirrade på mig och sa "säg det där en gång till". Jag berättade vad jag hört och hon sa "det finns inget golv däruppe, det är bara glasull". Jag gick hem direkt. Nu har en annan familj flyttat in i det huset och inrett vinden, men jag har aldrig berättat den här historien för dom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *