Vad finns i stallet?

Hej! Jag rider på Lagga FRK, utanför uppsala. Det finns två stall ett stort där de flesta hästarna står och ett mindre slitet där "min" häst + 3-4 till. över stallet finns det en loge som det går rykten om att en tjej hängde sig på för länge sen. Ibland när jag är själv där inne känns det som om jag inte är själv där inne, eller som om jag är iaktagen. Ibland när jag sitter inne hos honom, Emil, så är det som att han hör något, samma sak med hästen brevid. Att dom vänder på huvet och bara stirrat rätt ut i luften. På sommarn är det rätt okey, men när det är mörkt ute så vågar jag nästan inte vara där själv. Hästarna verkar inte direkt rädda av det, ibland hör jag konstiga ljud där uppifrån också. Det är ju en loge så man kan ju tänka att det är nån lärare eller så men man kan typ inte gå på taket för då går det sönder… Ibland brukar vi ha mysrys; då sover vi över och går en spökrunda vid 24-01 tiden då vi går runt i skogen och låter oss bli skrämda. Efter det så går vi å "borstar" tänderna i stora stallet. Man måste gå ut ut ridhuset (där vi sover) gå runt stora stallet för att komma in på andra sidan stallet, och på vägen går man förbi lilla stallet. En vinternatt skulle vi gå och göra i ordning oss. Resten av gänget gick före mig och en kompis som kom lite efter. Det var sjärnklart och fullmåne. Vi gick förbi stallet, och hör hästarna prassla i halmen. Och andas ut. inga konstiga ljud. Men helt plötsigt hör vi hur det knarrar över logen. Kan det vara spöken jag talar om? Vad ska jag göra? Eller vad KAN jag göra??

Hej Therese! Du behöver absolut inte vara rädd.Det är ett stall som omhändertas av människor som du som älskar djur men också av naturväsen.Det finns en familj av arten vättar som cokså bor där.De tar också hand om djuren och annat runt om på gården. Just nu råder balans i stallet och alla är nöjda.Även hästarna.Hästarna ser dessa men är vana vid dem. Nästa gång kan du istället tacka de osynliga vättarna för hjälpen.Då blir de glada.Och du kan känna dig trygg och lugn! Mvh EeWee

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *