Vem är hon?- Fråga besvarad 2014-03-19

Hej.

Jag jobbar hos en man som under de senaste månaderna har börjat stirra rakt ut i luften när han tittar in i ett särskilt rum i huset. Först så stirrade han bara framåt men nu har han börjat att titta upp i taket och sen ner på golvet och inte bara i rummet utan det verkar ha spridit sig utanför det rummet också.
Han är okontaktbar under de stunderna och ibland sitter han och skrattar. Ibland tittar han lite blygt dit som att han är nyfiken och ibland vill han ha en kram från mig och vägrar släppa mig men verkar inte direkt rädd. En gång så frågade han “Ska den där tanten vara med?” när vi skulle hitta på en sak och pekade in i rummet.

Jag är mest nyfiken på vem det är som är hos honom och varför denne är kvar? När levde hon? Är det fler än en som “hälsar på?” Är anden/andarna snälla eller bör man vara orolig?

Ingen annan har sett något men i förra veckan så tyckte jag att något vitt svischade förbi inne i rummet men jag tror bara att jag var trött och inbillade mig eller såg jag faktiskt någon?

Tack på förhand!

 Fråga besvarad 2014-03-19

Hej!

När jag läser ditt mejl så kan jag mycket väl förstå att det första du tänker på är att denna man måste ha andar eller spöken på besök med tanke på att han reagerar på ett sådant sätt som äldre människor kan göra om det finns andar nära runt dem.

Men den här gången uppfattar jag faktiskt något annat… som inte har  med andar, spöken eller andevärlden att göra. Jag ska inte förneka att jag kan uppfatta att det finns energier på den platsen som denna man bor och lever men jag kan inte känna att denna man är medial och inte heller intresserad av varken andar eller spöken. Har han varit det förr i sitt liv så kan jag inte uppfatta att det är så nu.

Det jag kan uppfatta är att detta handlar mer om hans egna minnen. Han spelar upp minnen och händelser som han upplevt i sitt liv och för honom blir det som fullt verkliga filmer som han kan titta på eller studera och återuppleva. Jag är ingen psykolog men jag förstår att detta “fenomen” säkert har någon psykologisk term eller att det finns något mer vetenskapligt eller mer inom sjukvårdstermer för just detta sätt att uppfatta sina minnen och tankar. 

Sedan finns det äldre människor som i slutet av sitt liv brukar ha en slags förmåga att från sina minnen och tankar skapa fram tankeformer som i sin energi blir så verkliga så dessa minnespersoner av andra människor och djur…faktiskt kan upplevas som spöken…men egentligen är det bara produkt av en människa som har en stark förmåga att väcka minnen till liv…på ett spektakulärt sätt…så det blir som övernaturliga fenomen med spöken och närvaro. Jag har inget namn för detta fenomen och det är inte heller desamma som att i tanken skapa så kallad “golem” ( inom Judendom) eller “tulpa” (inom shamanism) det vill säja man använder magi för att skapa eller ge liv till en tankeform. Det är en slags förmåga att ge minnen liv och ge dem så mycket energi att de blir verkliga för andra att känna och se som “personer” , “spöken” eller genom att starka känslor förmedlas till de som finns i närheten,eller att det kommer starka lukter. Och det kan bli en kombination av allt och sannerligen upplevas som ett övernaturligt fenomen men…egentligen är det inte det även om det ändå är svårt att förklara hur och varför det händer.

I bland  när ett medium uppfattar en sådant manifesterat minne så  kan det till och med för dem vara  svårt att först avgöra om det är ett spöke eller ett uppspelat minnesavtryck av en persons minne på en person eller händelse. 

Det kan vara så att denna äldre man har en liten förmåga att ge liv åt sina minnen på detta mer intressanta sätt men jag är osäker och man behöver nog vara på plats i rummet för att kunna avgöra och känna 100% vad som är vad. 

Du kan ju ha detta i bakhuvudet nästa gång när du hör mannen prata med “andar” och se om det uppstår effekter eller “fenomen” i samband med att han har sin dialog med minnes bilder och personer ur minnet som han…ger liv…som något du kan uppfatta som “spöken”.

Kan vara så. Jag är lite osäker vad gäller honom men…vanliga spöken och andar är det inte som han pratar med.

Detta blir nog ett olöst mysterium 😉

 

☆ ¸.•°* ˜★ EeWeeM 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *