Vet du om det spöka i ett hus Vejbyslätt ?-Fråga besvarad 2013-09-24

Hej
Jag är 26 år men jag pratade med en personal på mitt boende och det hjälpte.
Nu har jag en fråga jag har tänkt på.
1999 till 2002 bodde jag i ett hus nästan vid Vejby Trä och Bygg där det sades spökas av en dam.
En av mina bröder Niklas vaknade av att nån drog av han täcket och har för mig han såg henne med.
Jag är osäker på om det var hon eller mamma pojkvän som tittade till mig och undra nu om du vet något och det var hon som tittade till mig och om hon finns kvar där?
Du gör ett jätte bra jobb och du ska ha all heder för du svara så gott du kan.
MVH Tobias

-Fråga besvarad 2013-09-24

Hej Tobias!

och Tack själv! !!för att du uppskattar frågespalten och mina svar även om de kan vara väldigt varierande 😉 men det kanske är det som blir intressant eftersom jag aldrig vet själv vad jag kommer känna eller hur jag “reagerar” på en insänd fråga.

Jag måste erkänna att jag har lite svårt att orientera mig i det området och  jag har mycket svårt att tona in och fixera mig vid just ett specifikt  hus som du nämner och som är det du tänker på då jag känner av “spökerier” från flera hus på den gatan och inte bara från ett enda…så min fråga blir väl mer…vilket hus kan han mena av dem? Det känns lite som rena lotteriet att se vilket av husen det kan vara då det verkar strosa energier lite kors och tvärs i detta område som vandrar mellan husen och lite överallt. Och dessa andar följer heller inte de gator eller vägar som verkar vara de som finns i dag att åka eller gå på utan de verkar följa andra gamla vägar som verkar ha funnits i området några hundra år tillbaka i tiden…jag vill gå tillbaka ända till sent 1700 tal och början av 1800 tal. Det jag ser och känner från den tiden ser annorlunda ut än det jag ser från idag nutid,så jag vet inte riktigt vad det är jag fångar upp. Det verkar ha med bondgårdar eller mer aktivitet kring platsen där  en speciell bondgård  legat som ser ut att ha funnits lite längre upp mot en skog,som det såg ut då men jag ser inte denna byggnad idag så det är lite förvirrande. Jag ser inte många hus men något enstaka som jag inte ens vet om de finns kvar idag. Det där vet du nog bättre än jag om du känner till området.

Men genom dig kan jag fånga upp en äldre dam som kan vara kopplat till det andra eller tredje huset på samma gata från den plats du nämner då det känns som det sett lite annorlunda ut där tidigare. Och det är en kvinna i 70 års åldern med silvergrått hår och begie vita kläder i mer linne stil och hon är inte som de andra jag ser i området från den tiden utan lite mer “fin dam” och med det menar jag inte rik utan mer  i attityd..lite fin i kanten och kanske möjligen lite snorkig. Högtraven.Och mycket religiös…Så pass så hon inte gillar min närvaro alls. Det var ett intressant fenomen som jag inte stött på tidigare .En ande som gör besvärjelse och korstecken mot mig…öh..hö…

Oj…det får mig att undra om hon tillhört någon mer religiös sektliknande grupp som kan ha funnits där i området eller om det finns något i det området som är starkt förknippat med någon specifik religiös sekt. Denna dam har absolut inget intresse av att kännas vid min “närvaro” eller hur jag ska förklara mig men jag kan fånga upp namnet “Elsie” “Elisa” något.

Jaja…jag kan iallafall bekräfta att av det jag kan känna och uppfatta så har du inte inbillat dig.Och framförallt så får du lita till din egen magkänsla ! 🙂

Men hon gör det mycket svårt för mig att få svar på något alls.Tyvärr.

Men hoppas att du kanske kan gräva fram något ur historia böckerna från platsen som kan vara kopplat till denna tid,religion och årtal och kanske namnet.

Lycka till!

Tillägg:

Jag känner att jag kommer välja att återuppta kontakten med denna ande  vid ett senare tillfälle då det inte alls känns bra att hon reagerade på det sättet som hon gjorde. Det ger mig anledning att söka henne igen och jag kommer göra vad jag kan för att få henne att inse att hon är fast i sitt tillstånd och i den religiösa övertygelse hon har vilket gör att hon inte kan ta sig till andra sidan. Det får ta den tid det tar tills jag har vunnit hennes förtroende. Jag kan återkomma kring detta senare om och när jag har tydligare och mer detaljerad information om henne.

 

☆¸.•°* ˜★ EeWeeM 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *