Villrådig – Fråga besvarad 2013-10-23

Hej!

Jag och min exfru har varit tillsammans i drygt 20 år. Det är mer än halva våra liv.
För ett par år sen skilde vi oss. Efter det har vi gjort ett par nya försök.

Känslorna för varandra finns så att det räcker och blir över. Däremot ligger det massa skräp mellan oss som stör, och att man faller tillbaka i gamla mönster nästintill utan att märka det själv.
Att man måste jobba på ett förhålland, i vissa fall till och med så att svetten lackar, det är jag fullt medveten om.
Men i vårat fall är det så mycket som behöver jobbas på att det känns som att bestiga ett berg. Detta samtidigt som båda inget hellre skulle önska än att vi kunde få det att fungera.

Varför jag skriver till dig? Jo, det gör jag Inte för att få goda råd som t.ex. att följa mitt hjärta, magkänsla o.s.v.
Visst är jag tacksam för råd från utomstående, men det är inte råd jag behöver.

Vad jag vill är att du talar om för mig på ditt allra ärligaste och uppriktigaste sätt vad du ser när det gäller vår framtid tillsammans?
Ser du att vi kommer sätta punkt en gång för alla vad det gäller henne och mig som ett par, eller ser du en framtid för oss där vi återigen blir ett par?

Vi står båda och vet varken ut eller in, och med känslor för varandra upp över öronen, men jätterädda att genom att bli ett par igen bara ställa till det för varandra.

Vad ser du när det gäller oss, och vår framtid tillsammans?

★ Fråga besvarad 2013-10-23

Hej!

Jahapp…där lyckades du allt med att måla in mig i ett hörn…Jag som gärna undviker att svara på den här typen av frågeställningar men…jag kan verkligen känna att du sannerligen inte vill ha några råd och rön a la följa hjärta och magkänsla…så då skippar jag väl det för den här gången och berättar istället vad jag ser och känner även om du bör ta det med en nypa salt då oavsett vad jag “ser och känner ” så behöver inte det vara det som sedan blir sanning.

Du skriver att kvinnan är ett ex som du ändå haft ett långt liv tillsammans med och jag känner och ser att det är där det bör stanna. Som ett ex.

Det känns som att du nu kommit till den gränsen att du redan gett så mycket av dig själv och försökt på alla sätt utifrån dina känslor och dina förutsättningar att få detta förhållande att fungera men…det går bara inte. Det beror på att hon är en så kallad soulmate. På svenska en slags själsfrände. 

En kvinna som du har mött i detta livet och älskat till vansinne och upplevt många saker med. Både positivt och negativt och den enda anledningen till att det inte längre fungerar och inte heller kommer att fungera är av den enkla orsaken att ni är färdiga med varandra.

Så det bästa för dig och för henne vore att sätta en punkt idag här och nu och avsluta detta som goda nära vänner där kärleken mellan er fortfarande kan få leva fast byta nivå…till mer vänskapskärlek….Förstår du hur jag menar?

Jag tror du gör det. För ju mer du försöker och försöker att få något som rent karma mäsigt är avslutat i detta liv så kommer ni bara bygga på negativ energi mellan er och det slutar med att ni till slut stör er så mycket på varandra att ni slutligen inte ens kan umgås utan att det blir tjafs. Då är det bättre att se det för vad det är. Uppskatta allt det ni delat  och då menar jag vara tacksam för alla de åren ni delat med både med och motgångar på alla sätt och stoppa allt detta i ditt hjärta som en del av dig.

Därför att hon kommer alltid att vara en del av dig och ditt gamla liv. Men…det är först när du släppt det gamla och släpper henne -för gott- som det nya kan komma in i ditt liv.

Jag skriver så därför att jag ser och känner att det finns nya möjligheter för dig där ute och det finns faktiskt inte bara ett alternativ utan jag kan känna flera alternativ till nya kvinnor som passar dig för den du är här och nu som person idag och en av dessa tre som jag kan se är också den som sedan kommer bli den som du kommer fortsätta ditt liv tillsammans med…det är din framtidsrelation för nästa tio åren och mer…

Så mitt råd är kort och gott. Tacka för det gamla. Bevara det i ditt hjärta. Var vänner baserat på en ny slags kärlek. Gå vidare. Se framåt med nya öppna ögon och våga släpp in de kvinnor som av olika anledningar kommer att finnas i din omgivning och närhet. Våga bjuda ut. Pröva nytt och som sagt var…en av dessa kommer bli den du sedan känner dig mest kompatibel med i den person du är idag. 

Och faktum är att skulle hon varit den som sänt frågan till mig så skulle jag svarat ungefär likadant fast riktat mig mot henne. Det hade varit ungefär samma svar och med det vill jag säja att det finns ingen “skyldig”. Det handlar om en karmatisk relation som nu är färdig och ni båda kan gå vidare men ändå fortsätta eran “relation” som goda vänner och båda uppskatta det ni har delat med varandra genom livet. Kärlek mellan er kommer alltid att finnas kvar men…den kommer att byta nivå och riktning till djup vänskapskärlek och kärlek mellan två själar som känner varandra väl men ändå väljer att gå vidare i livet åt var sitt håll.

Du är inte samma person idag som du var för 20 år sedan den kvinnan du nu håller fast vid tillhör den delen av ditt liv som är färdigt.Och desamma gäller henne.

Jag hoppas det var tydligt svar nog 🙂

Sköt om dig!

☆¸.•°* ˜★ EeWeeM 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *