Vovve – Fråga besvarad 2013-10-14

Min vovve är fortfarande i livet men är så aggressiv mot andra djur har det hänt henne något i sitt förra liv eller varför är just hon i vår flock sådan? Går inte att få bukt med på något vis…

★ Fråga besvarad 2013-10-14

    Fråga insänd:5 Jun, 2013

 

Hej! Jag hittade din fråga från början av Juni och kunde inte låta bli att reagera lite med ett leende över din fråga och då framförallt då du undrar kring din hund och om det har hänt din hund något i sitt förra liv som kan ha gjort att din hund idag har svårt att lita på andra djur.

Det fick mig att fundera lite mer kring den här frågan kring om djur kan verkligen kan ha levt tidigare liv?

Den vanligaste frågan är om människor och tidigare liv men detta är nog den första gången jag stöter på att en person på ett ” helt naturligt sätt” tror att även djur har levt tidigare liv ;). Och det fick mig att titta lite närmare i ämnet om djur och tidigare liv eftersom det finns medium som anser att de kan se även djurs tidigare liv ……men då skulle jag vilja dra det åt ett helt annat håll… eller kanske  grund av detta skulle jag   vilja ta upp detta och ge det en liten annorlunda vinkling till vad det är mediala  kanske ser…egentligen…cellminnen …bara en tanke…

Forskare inom vetenskapen idag arbetar efter modellen evolution och utveckling och det finns  faktiskt forskare som anser att tex undulater är dagens evolution av någn form liknande  T Rex !!!som levde slutet av kritaperioden för 68 – 65 milj. osv

Forskare har tydligen funnit DNA som visar att vi enligt evolution ska härstamma från fiskar i havet som fanns INNAN dinosariuernas tid. Denna typ av forskning kallas för Evolutionär utvecklingsbiologi eller kort och gott “Evo -Devo”

och går ut på att forskare på ett vetenskapligt sätt enligt vetenskapliga metoder söker i DNA enligt olika modeller för att spåra var olika djurarter har sitt ursprung och även växter och plantor inklusive människans utveckling.

Det är faktiskt väldigt intressant att läsa och studera detta ämne om man vill förstå även vetenskapens syn på evolution och hur arter utvecklas.

http://evolution.berkeley.edu/evolibrary/article/evodevo_01

http://en.wikipedia.org/wiki/Evolutionary_developmental_biology

(Länkarna är på engelska men översätts automatiskt i goggle om man har detta som tillägg i sin dator eller som program för internet.)

Vad i herrans namn vill jag ha sagt med allt detta undrar nog de som läser detta…!!!???

jo… som jag sade vill jag ge en annat perspektiv som ändå följer den vetenskapliga riktlinjen för att djur och människor faktiskt ständigt evuolutionerar  och fortfarande gör och anpassar sin art efter klimat,omständigheter osv under tusentals,miljontals år…så…om vi nu tar ett djur som i denna tid år 2013 är kanske en undulat…och i sitt dna arv bär gener efter forntida T rex…Ett djur är ett djur …som vi människor …men…kan då  djuret “minnas” de olika liven genom sin evolution om det ligger kvar som cellminnen i deras gener???

Och samma borde det vara för människan som också genomgått och fortfarande genomgår en utveckling…allt vi varit i alla evuolutionstadier…finns kvar i våra cellminnen i DNA tex i mitokondrierna och våra RNA strängar…Borde vi då inte rimligen ha kvar dessa “minnen” i våra celler och kanske t.o.m kunna uppfatta detta som tidigare liv?

Jag menar många har drömt om att de är djur…flygande ödlor och jag har hört allt möjligt genom åren…Tänk om…OM detta inte alls är kraftdjur eller mardrömmar utan kort och gott är våra cellminnen från den tiden i våran evolution  som på olika sätt “spökar från våra cellminnen tex genom drömmar “…även från alla de stadier vi inte varit just dagens homosapiens…bara en tanke…

Jag bara vill slänga ut en annan syn på saken som ändå går att förena med vetenskapen.

Sedan har vi givetvis den mer religions bunda synen som kommer ur bla hinduismen där man helt bygger sin föreställning om reinkarnation på tro och de tror att vi människor kan återfödas som djur men då är det ett tecken på att vi varit dåliga människor i ett liv och får straffet att födas som djur och de följer en slags religiös hirarki i detta system.

Så enligt dem är människor återfödda djur som varit syndare  och behöver lära sig ett och annat igen. Jag personligen tycker detta är en fruktansvärd religiös åsikt och ett hån mot vår underbara natur och alla våra djur och mot hela människosläktet och för mig personligen är detta ren religiös nonsens.Även om nu dessa bemöter detta med att de respekterar även myggan men ändå…Summan är att djuret har mindre värde och människan ärpå topp! och  att bli  texen fluga i nästa liv skulle då vara som resultatet av ett straff!!!

Nej jag personligen anser att vår natur är helt fantastisk och underbar och varje djur från den där hemska myggan till den stora elefanten är unik i sig och ska ses  som enskilda unika varelser. Och inget straff som vandrar på jorden!

Men det är min personliga åsikt.

Kan djur återfödas? Jag kan inte svara på det då det inte finns några “bevis för det” men visst är det en trevlig tanke och varför inte? och med tanke på våra cellminnen så kan vi nog minnas både ett och annat från djupet av våra inre och även djur även om vi inte vet hur de ” minns eller uppfattar” detta idag som de djur de är idag med dess funktioner.

Jag vet att detta inte var något du frågade efter alls men din frågeställning  och tidigare liv kopplat till din hund tyckte jag var så “gullig” och annorlunda att jag bara kände att jag måste utveckla detta och kanske är det någon annan som också tycker detta är intressant att tänka på. Det tycker iallafall jag 😉

Vad gäller din hund så känner jag dock att jag nog inte riktigt kan svara på varför just den känner att den inte tycker om att ha andra djur nära in på sig men jag hoppas att du ändå fick något intressant att läsa ändå 🙂 och beroende på vilken ras din hund är så kanske det hänger lite ihop med arvet och att hennes behov som hund inte blir tillfredsställt för det behovet just den rasen har.

Bara en tanke.

Sköt om dig!

 

☆¸.•°* ˜★ EeWeeM 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *