Anden i glaset

Till att börja med vill jag bara tala om att allt jag har skrivit här är helt sant. Det är självklart upp till var och en vad man väljer att tro och inte tro på, men jag lovar att min berättelse blir hundra gånger mer spännande om man tror mig. Jag har alltid varit väldigt intresserad av livet efter detta och sånt. Jag varken ser eller hör dom, men har ändå alltid känt en speciell koppling till allt som har med det att göra. Min mamma har även sett vissa saker, men det är en helt annan historia. Det skedde för snart fem år sedan. Det var sommarlov och vi skulle åka och hälsa på en släkting i Norge. Han var mycket gammal och bodde på en stor gård. Förr i tiden hade han får, kor, hästar, höns och alla andra tänkbara bondgårdsdjur där. Nu är han för gammal för att ta hand om dom, så han har bara kvar hönsen. Jag fick i alla fall lov att bjuda med en kompis dit. Vi var båda två tretton år. Gården är mycket gammal och jag har fått höra spökhistorier därifrån ända sedan jag var pytteliten. Särskilt om den gamla ladan. Så jag och min vän bestämde oss för att smyga ut en natt och spela "anden i glaset" där inne. Ladan var full med en massa gamla grejer, allt från en traktor till småsaker som kläder och verktyg. I taket hängde en gammal gunga som jag alltid brukade gunga högt på som liten. Den här ladan var en sån som knarrade precis överallt. Det knarrade om golvet där man gick, och det knarrade om den gamla om den gamla gungan om man satte sig på den. Jag och min kompis satte oss mitt på golvet. Det var riktigt läskigt bara att vara där och jag ångrade hela tiden att jag hade gått dit. Men vi satte i alla fall igång med spelet. Vi viskade några gånger i glaset, och inget hände. Min kompis ville ge upp och gå, men jag var så fast besluten om att få "kontakt" att jag absolut ville fortsätta. Så jag viskade "Vill du ha oss här?". Det tog ett tag, men sedan fick vi svaret "Nej". Och tro det eller ej, men den gamla gungan började gunga. Och det var inte på grund av någon vind som svepte förbi eller så, den gungade riktigt högt och snabbt och den knarrade jättemycket! Vi sprang därifrån så fort vi bara kunde och gick aldrig mer in dit igen… Och som sagt var, detta är helt sant. Jag vet att det låter otrovärt, men varenda ord är sanning…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *