Hjälpredan i stallet

För tre år sen flyttade jag ut till ett litet hus i skogen tillsammans med alla mina djur, däribland 2 hästar. Redan från början har det hänt konstiga saker som jag inte riktigt kan förklara men jag har inte tänkt så mycket på det fram tills nyligen. För ett tag sen skulle jag iväg till jobbet på morgonen och släppte ut min katt, låste dörren, tog med mig nyckeln och åkte iväg samtidigt som jag tutade åt katten som satt sig mitt i vägen för bilen. Under dagen började det regna och var kallt och jag fick dåligt samvete över att katten var ute i ruskvädret. Döm av min förvåning när jag om hem och låste upp dörren och katten mötte mig i hallen… Ingen annan än jag har nyckeln till huset och alla fönster var stängda. Sen för ett par veckor sedan var jag tvungen att åka in till akuten med en vän och hade inte hunnit att ge hästarna, som stod i stallet, hö för sista gången innan natten. Klockan gick på akuten och jag kände mig lite stressad över att hästarna stod hungriga och väntade på mig. Tillslut kom jag hem vid tolv-tiden på natten och gick upp till stallet för att slänga till dom lite hö. Men där inne stod hästarna redan och mumsade på varsin stor hög med hö. Till saken hör att stalldörren öppnas på ett speciellt sätt med en nyckel-liknande sak som bara jag och min vän (som jag skjutsade till akuten) vet hänger under takskägget på gaveln till stallet. Jag kollade och den hängde kvar. Och när jag frågade grannen om han hade varit över och gett hästarna mat så svarade han att han hade feber och gått och lagt sig tidigt den kvällen. Så vem var det som släppte in katten och gav hästarna mat?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *