Min katt – Fråga besvarad 2014-01-27

Hej EeWeeM.
Tar en chansning eftersom katter är underbara djur men även så råder det mystik över dem.

Jag har 4 st. som jag älskar så enormt mycket och vill göra allt för att de ska må bra.
Har tidigare till och från haft besvär med en av dem då hon satt sig i våra sängar och kissat, allt började på den tiden jag levde med en missbrukare och det var mycket oro i luften men det är många år sedan nu.
Efter uppbrottet skedde det till och från men nu har det varit lugnt över ett år.
För ca 3 veckor sedan var vi hemma hos en vän som har 2 kastrerade hankatter, tyvärr är det inte det renligaste stället och han kan lukta lite i bland när han kommer, men vi bytte kläder och tvättade av oss direkt när vi kom hem.

Men, dagen efter så var det blött i min sons säng, han var den som vår väns katter tydde sig till mest vilket förvånade oss då de katterna inte brukar gå till främlingar som vi är då de endast träffat oss 2 gånger tidigare och det är några år sedan.
3 gånger har nu detta hänt och jag är till 99% säker på att det är vår lilla tjej, hon är väldigt speciell och känslig men helt underbar.
Hon och jag har ett speciellt band som inte går att förklara, när hon var liten så sov hon i min famn och vi delade kudde på nätterna men tyvärr så ligger hon aldrig hos mig numera och det saknar jag.
Men min fråga är om du kan se någon koppling till beteendet och vår vän eller varför hon håller på så här och hur jag ska få det att upphöra.
Ska tillägga att hon kommer gärna till vår vän och kela med honom.

Hoppas du kan hjälpa oss då du är vårt sista hopp.

Tusen tack på förhand.

Kram Mimi

Fråga besvarad 2014-01-27

Hej Mimi!

Jag har läst din insända fråga  och text och eftersom jag  i grunden är shamaness så är detta med närheten och förståelsen för djur och natur något som ligger mig extra varmt om hjärtat. Djur är väldigt speciella och det är alltid svårare att sitta bakom en dator och via etern försöka att förstå hur ett djur “tänker och känner”  då det alltid är bättre att avgöra sådant nära ett djur eller djuren för att verkligen förstå vad som pågår inom dem eller vad det är som djuret försöker att förmedla.

Djur är unika på att undvika att bli så kallade fångade genom etern för att bli ”medialt synade” på avstånd. Det är som de har en inbyggd mekanism mot inkräktare…skydd mot både levande och döda som försöker att gräva i deras aura eller  mentala svär. Och det spelar ingen roll om det är husdjur eller vilda djur…samma fenomen gäller båda. Ibland kan t.o.m husdjur vara ännu bättre på att mentalt blockera människor från deras aura och svär…och min teori som shamaness är att de helt enkelt  genom att vara nära oss människor så  har de lärt sig hur vi fungerar och hur de bäst ska tro att vi har kontroll fast…vi kanske inte har så superbra kontroll på allt som vi tror att vi har…Djur är smarta och till deras fördel är att vi människor underskattar dem alla.

Alltid när det gäller frågor kring djur så får man ställa om sig själv annorlunda energimässigt och jag brukar då få närma mig djuret på avstånd i egenskap som shamaness.

Fördelen med katter är att de tillhör den gruppen djur som lättare kan släppa in en människa i sin mentala svär och i sitt djurpsyke och visa i bilder,synintryck,färg,form och lukter hur de uppfattar och känner  inför världen och detta är något som kan bli riktigt intressant om man till ex blir inbjuden att mentalt träda in i ett djur som använder helt andra sinnen än vi människor.

Det kan bli en väldigt intressant upplevelse  och…man känner sig ganska liten som människa efteråt och inser att vi människor inte är så unika och smarta som vi tror att vi är bara för att vi har ordet och språket och tror att det är det enda vettiga sättet att kommunicera och mest ”intelligent”…vilket kan diskuteras….med tanke på om vi människor nu vore så intelligenta och smarta som vi tror oss vara så skulle världen vara en mycket bättre plats att leva på…

Och för att återgå till katter…Katter har sinnen som är helt extraordinära och ett luktsinne som är helt fantastiskt och en känsel som är helt outstanding…det är som att de har ett extra sinne där känsel och lukt och empati blir en känsla och egenskap i sig som ett sjätte sinne i  sig och det verkar som att just denna egenskap är något som de uppfattar med sina trampdynor och med sina morrhår…Nu vill jag poängtera att INGET av det jag nu skriver är vetenskapligt bevisat på något sätt utan detta är endast mina egna  noteringar i mitt arbete som shamaness där jag ”blir ett med djuret”…

Jag brukar säja såhär…om man vill försöka att få klarhet i varför ett djur agerar som det gör i en viss situation så är det bästa att bli det djuret…. Eller blir ett med det djuret och smälta samman som enhet  om djuret tillåter att man får komma så nära mentalt att man kan göra detta.Vilket är möjliget som shaman att arbeta på det sättet hur konstigt det än låter.

Jag förklarar bara lite hur det kan vara att arbeta kring djur och hur man kan gå tillväga för att få svar från djur och förstå varför de gör som de gör i vissa lägen.

Jag kan känna att du verkligen är en kattälskare och dina katter älskar dig och jag har haft lite svårt att avgöra färg då jag mött både vitfläckligt och grå randigt och något svartgrått så jag kan inte komma med några fantastiska identifieringar  på dem färgmässigt utan jag har identifierat dem personlighetsmässigt en och en och kände då att det fanns en hankatt som jag uppfattar som ren vakt katt om man kan kalla en katt för det. Han höll koll på mig hela tiden och var också den katten som tyckte att ”okej nu har du fått veta tillräckligt kan du ta och dra nu…J Rakt på och ärligt utan krusiduller så tyckte denna hankatt att nu har du varit närgången på vårat revir och det är dags att gå. Den katten som kändes som en vakt katt  är av maskulin art.

Men jag hann uppfatta att det finns en viss oro bland dina katter och speciellt bland honorna och att de är väldigt känsliga för lukter och speciellt dofter som är baserat på kemikalier,mediciner,droger och alkohol då de förknippar dessa lukter med obehagliga emotionella känslouttryck som kommer från dig som människa i samband med dessa lukter som de fångat upp och jag känner att det är i detta som är problemet med den katten som kissar inomhus eller i sängen och markerar sin oro på detta sättet.

Den katten är extremt känslig för dina känslor och även känslor som du inte utrycker med ord utan så kallade  ren emotionell energi och denna katt är expert på att läsa av – ”tyst emotionell energi” med andra ord och känslor som aldrig blir sagda utan som man håller inom sig och försöker stänga inom sig. Det är denna honkatt expert på att uppfatta och …reagerar omgående med att markera att hon uppfattat oro  från sin människofamilj och från människofamiljens inre emotionella värld och energier.

Så du har helt rätt i att katter är mystiken personifierad och underbara varelser som många andra av våra djur och vi kan lära oss mycket om oss själva genom att studera djurs beteende runt oss.

Jag tror inte jag behöver svara så mycket mer på detta utan jag tror att du med de rader jag nu skrivit redan har en egen aning och uppfattning om vad det är som inte står rätt till och att katten kommer inte kommer att sluta kissa inomhus förrän DU utsöndrar rätt energi läge att allt är lugnt….

Hoppas detta redde ut lite av dina funderingar i all fall.

Sköt om dig!

 

☆¸.•°* ˜★ EeWeeM 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *