Några frågor -Fråga besvarad 2014-02-13

Hej!

Jag har läst dina svar här på Spökwebben och jag tycker att du ger människor väldigt bra svar! Kul att du gör detta!!!

Jag har några frågor som är både av det världsliga och det andliga slaget. Jag förstår om du inte har möjlighet att svara på alla frågor och jag är tacksam om jag får svar på någon fråga!

Jag upplever att jag har stagnerat i mitt liv. Jag har ett arbete som i grunden är helt ok, det är socialt och det gillar jag, men jag har under flera år känt att jag är klar med detta och vill gå vidare. Jag tycker om att arbeta med människor och vill mitt dagliga arbete bidra till en bättre värld. Ett yrke som ständigt återkommer i mina tankar är polis. Är detta det jag bör satsa på eller är det läge att lägga dessa tankar på hyllan och fokusera på något annat? Jag känner att jag har kommit till en punkt då en förändring måste ske.

Stagnation är även något som jag känner inom det andliga. Jag har under hela mitt liv varit fascinerad av det andliga och för ett par år sedan fördjupade jag mig en del inom området, men sedan avtog intresset. Jag känner igen att jag skulle vilja gå vidare med detta. Har du några tips på vilken “inriktning” som skulle passa min själ?

Jag är uppvuxen på landsbygden, men har under mitt vuxna liv tilltalats mer av staden och dess utbud. På senaste tid har jag känt ett allt större sug av att bo på landet. Är detta en tillfällig ingivelse eller är det något som drar?

Tack för att du tog dig tid för mina frågor!

 

Hälsningar

Fredde

Fråga besvarad 2014-02-13

Hej Fredde!

Tack från mitt hjärta till ditt hjärta för dina ord. Det gläder mig om du uppskattar spökwebben och känner att du kanske får ut något av de svar som jag ger. Jag önskar bara att jag hade mer tid  och att dygnet hade några fler timmar 😉 och  jag hoppas att framöver kunna lägga mer tid på att besvara frågor i frågespalten. Det finns fortfarande flera hundra obesvarade frågor från 2013 och jag har som målsättning att kunna besvara och läsa igenom allt. Och även om jag haft lite problem att hinna med att svara på frågor senaste tiden så läser jag igenom alla frågor som ni skickar in. Det gäller nu bara att få mer tid till att besvara dem.

När jag läser dina funderingar så uppfattar jag och känner att du är en människa som känns väldigt stabil och jag känner en lugn och balanserad människa. En sådan människa som kan behålla lugnet även när det stormar hårt  runt knuten och folk springer runt som yra höns…då är du mer den där människan som ingen räknat med  men som plötsligt stiger fram och på ett ödmjukt sätt men ändå med auktoritär stämma kan ta tag i situationen och lugna ner den mest hysteriska människa. Du är en sådan människa som har förmågan att bara genom din närvaro och den balanserade energi du utsöndrar få oroliga och stressade människor att lunga ner sig och “ta sig samman”. Du är en sådan människa som jag skulle vilja placera på ett naturkatastrofområde  då du är en sådan som med ditt bestämda men ödmjuka sätt skulle kunna få människor att samarbeta under de mest psykiskt krävande situationer,samordna och vara en tillgång och inte ett hinder. Du vet hur du ska agera när det verkligen gäller och detta har du naturligt inom dig som en gåva. Vissa har det naturligt och du är en sådan. 

Jag kan känna från dig att du skulle passa i yrket som polis just på grund av att du har denna naturliga auktoritära inneboende egenskapen men på ett hälsosamt och ödmjukt sätt. Men jag kan känna att du skulle göra mer nytta om du kanske valde att göra inriktningen på katastrofberedskap. En sådan som arbetar inom polisen eller inom räddningstjänst när det gäller vid olyckor, naturkatastrofer och kanske till och med vara en sådan som finns tillgänglig för att ställa upp för insatser utomlands inom special utbildad räddningstjänst. Du vet när länder drabbas av naturkatastrof och behöver hjälp från andra länder.

Jag känner spontant att hur jag än vänder och vrider på dina frågor så är det detta som det återkommer till och genom att arbeta med insatser i räddnings tjänst eller utomlands i olika naturkatastrofer så skulle du automatiskt få utlopp för ALLT som är du både i kropp själ och ande. Jag känner att  jag vill lyfta bort denna andlighets stämpel på att för att vara andlig så måste man göra en massa “andliga saker”…Jaha…vad då andliga saker??? sitta i timmar och meditera? eller läsa hundratals böcker ? Nej…en människa kan vara mycket andlig som väsen i sig själv bara genom att vara medmänniska och genom att hedra sig själv som människa! Och genom att i vardagen och i sitt vardagliga liv och yrke använda sig av och dra nytta av sina bästa egenskaper som människa så är det också ett uttryck för djup andlighet! Att respektera sig själv och lära känna sig själv och vara medveten om vem man är och sedan använda sina bästa egenskaper på bästa sätt.DET är också att vara andlig.

Så skippa kristallkulan…skippa meditationen och tänk aldrig att du inte är andlig!. Så länge du andas så är du ett andligt väsen! Och sedan känner jag Fredde att om du lyfter av detta ok du har satt på dina egna axlar, att du tror dig vara “stagnerad i andlighet” som kommer du känna det jag ser kring dig och i dig…en trygg stabil människa som kommer att göra de rätta valen i sitt liv. En man som följer sin magkänsla och drivs av en inre lust att göra samhällsnytta och förändra. Och det kommer du göra. En sund människa i en sund kropp med en sund ande och en sund själ.

Det är vad jag ser kring dig och i dig.

Följ din inre magkänsla och bara var den du är så kommer du göra mycket nytta och hjälpa många bara genom att finnas.

 

☆¸.•°* ˜★ EeWeeM 

 

~Look within!… The secret is inside you.~

~♥ ~

~The deeper we look into nature, the more we realize that it is full of life,

and the more profoundly we know that all life is a secret and that we are united with all life that is in nature. . . .

From this knowledge comes our spiritual relationship to the Universe.~

~ Albert Schweitzer

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *