Orolig – Fråga besvarad 2014-08-19

Hej!
Den 31/5 så föddes min och min sambos underbara dotter. Vi fick åka hem dagen efter förlossningen, allting var kanon!
Nästa dag började hon rycka i höger sida av kroppen.. Vi fick åka in och stannade där i en vecka, dom gjorde massor av undersökningar. Det var när dom gjorde en magnetröntgen som dom hittade en hjärnblödning, den blöder inte längre (tack och lov). Det var alltså svullnaden som orsakade rycken i kroppen.
Hon äger nu medicin mot rycken, Fenemal. Jag är så ledsen över att hon måste gå på medicin, speciellt en medicin som faktiskt är så stark. Men såklart är jag så glad över att hon mår bra. Hon har mått bra hela tiden och hon påverkades inte alls av rycken. Varken puls eller syresomsättning förändrades.
Vecka 33 ska vi göra en ny röntgen för att se så det lägger sig ordentligt.
Min undran är väl egentligen.. Just medicinen, hur mycket påverkas hon av den? Det är ju narkotika och man blir dåsig av den.. Hon är en pigg tjej och hon är alltid så nöjd. Glad och mysig.
Hur mår hon av den? Kan du svara på det ens?
Jag är så lycklig över att hon äntligen har kommit!
Men jag är lite orolig.., Samtidigt vet jag att allting kommer att bli så bra!
Det är en stor fråga jag frågar, och jag förstår om den är svår att svara på.
Jag tycker det är skönt att skriva av mig, till någon som jag inte känner. Och till någon som inte känner mig..
Med vänlig hälsning!

 

Fråga besvarad 2014-08-19

 

Hej Hanna!

Jag vill börja med att gratulera dig till det nya livet du har fött! från oss på Spökwebben!

Och samtidigt så känns gör det ont i mitt hjärta att höra från dig att den lilla inte har fått må bra utan får börja sitt liv med att uppleva något så allvarligt som hjärnblödning. Jag kan förstå din oerhörda oro och jag kan känna den från dig och alla tusen frågor och funderingar kring livet och framtiden.

Men jag känner att du har fött en liten kämpe och som har en mamma och pappa som älskar henne väldigt mycket och den kärleken kommer hjälpa henne att läka. Jag förstår också din oro kring medicinen och jag var tvungen att söka  på internet för att  hitta information och läsa vad det är för slags medicin för att förstå varför du skriver som du gör och varför du  oroar dig kring biverkningarna. Jag kan förstå att du är orolig men det enda råd jag kan ge dig är våga lita på att läkarna vet vad de gör och med tanke på vad  din lilla dotter har råkat ut för så handlar det  om att läkarna  försöker ge henne den bästa vården de känner till  och därför ger henne den här typen av medicin som  hjälper henne att läka så hon kan bli  frisk och stark igen.

Du har rätt jag kan inte svara på hur denna typ av medicin påverkar henne inför framtiden utan jag känner bara att du får lita på din egen magkänsla som mamma och som du själv skriver så är hon nöjd,glad och mysig och det borde vara svar nog till dig som orolig mamma att din lilla tös trots allt mår bra 😉 och våga ställa frågor till de barnläkare och specialister som behandlar henne! Du har laglig rätt att får svar på dina frågor och att ställa frågor till sjukvården!

 

Du är alltid välkommen att skriva och jag kan förstå att det kan vara skönt att skriva av sig till någon som man inte känner personligen.

Det är därför jag finns tillgänglig  här på frågespalten för att  svarar på frågor . Jag behöver inte veta vem det är  som skriver eller sänder mig sina tankar eller frågor eller vem personen är i “verkliga livet” även om det underlättar att se om det är ett manligt namn eller om det är en kvinna… det är allt jag behöver veta …Jag kollar faktiskt ALDRIG upp dem som sänder in frågor. Jag går efter den energi som varje person sänder ut  och jag följer och läser  det som förmedlas mellan raderna …. och det räcker för mig.

 

Fortsätt vara den positiva mamma du är och ta hand om dig och din nya lilla tös. 

 

” Kärlek är det enda som blir större är man slösar på den…”

~♥ ~

☆ ¸.•°* ˜ EeWeeM 

 

Ett svar på ”Orolig – Fråga besvarad 2014-08-19

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *