Vilsen i yrkeslivet?- Fråga besvarad 2014-08-19

Hej Eewee!
Jag skriver till dig då jag upplever att jag har kommit till en punkt i yrkeslivet där valmöjligheterna är oklara. Jag har varit arbetslös sedan dryga sju månader då jag efter en trygg anställning men med osunt arbetsschema som gav mig ohälsa sa upp mig för tre månaders arbete i drömyrket arkeologi som jag utbildad i. Tyvärr så är anställningarna sparsamma och tidsbegränsade inom arkeologin så nu står jag i ett vägval igen över vad jag ska göra då mina jobbansökningar inom yrket och andra yrken inte verkar leda till något.

Känner mig vilsen just nu och funderingar över att omskola mig och bli min egen arbetsgivare och då arbeta med hälsa som exempelvis massageterapeut har dykt upp i tankarna samt att jag har blivit nyfiken på healing och alternativa behandlingsformer. Har jag förutsättningar för att arbeta med detta?

Jag har anmält mig till en kurs i medium och healerutbildning men i dagsläget ej fått svar. Är det något som jag kan utvecklas inom?
Jag har blivit trött på hur samhället och yrkeslivet har blivit hårdare och folk mår sämre både fysiskt och psykiskt pga detta. Jag vill inte vara med i detta livets ekorrhjul utan söker efter en lugnare tillvaro där jag vill utvecklas.

 

 

Fråga besvarad 2014-08-19

 

 

Hej Jonny!

 

När jag läste dit insända melj första gången  förra veckan så kände jag direkt denna känsla ”  här är att allt är precis som det ska vara” … ja jag vet att det kan låta underligt men nu när jag läser dina frågor och funderingar igen så känner fortfarande samma sak nämligen att du är exakt var du ska vara i livet och allt detta du måste gå igenom  just nu är något som är nödvändigt för din andliga utveckling därför att ditt inre jag har försökt att nå fram till dig på så många olika sätt under så många år men du har varit ganska dålig på att lyssna till dig själv…. och vad ditt inre har att säja när det gäller att ta hand om dig själv…eller hur…

 

Vad jag vill ha sagt är att det absolut har funnits en mening med att du har haft det yrket du har haft  och att du nu plötsligt måste sluta inom detta yrke och jag kan faktiskt känna att detta med att arbeta som arkeolog har varit något som verkligen varit rätt för dig och något som du har haft ett genuint brinnande intresse för i många år men…så hände något… ditt eget jag började kalla på din uppmärksamhet … och ibland är det så att när vi vägrar att lyssna till oss själva och vår egen själ … Det som omtalas i den andliga världen som ditt  “högre jag”… ja vad händer då när vi inte lyssnar till vårat högre jag och till oss själva … då börjar andevärlden och universum att skapa de mest underliga och ibland mycket smärtsamma eller omskakande eller till och med smärtsamma situationer för att vi ska vakna och börja lyssna till oss själva.Ibland kan vi hamna i så knepiga situationer så det känns som hela världen och universum konspirerar mot oss och ….ibland är det faktiskt just vad de gör…;)  för att få oss att tvinga oss själva till en förändring av det liv vi lever.

Det är nu vad som har hänt med dig och vet du vad det mest fantastiska är som jag kan känna från dig är ? Du har lyssnat till ditt inre och börjar så smått våga tänka i nya banor och du har börjat känna efter och följa ditt hjärta på ett mer positivt inriktat sätt.

Det finns ingen anledning för dig att tvivla på dig själv och ju mer du fokuserar på din egen andliga utveckling och känner, lyssnar och tänker med hjärtat så kommer du känna att saker börjar att hända inom dig.

 

Vet du att den absolut första personen som dök upp i mina tankar är Kjell Haglund.

Jag känner att det han har att erbjuda i form av utbildningar och annat är något som kan vara exakt det du behöver därför att det jag kan känna är att du skulle behöva en mentor och gå en utbildning  där fokus ligger på att arbeta med dig som individ först från grunden så du kan växa och få en stabil andlig grund att stå på i dig själv.

Jag sänder dig länkar till hans hemsidor så får du känna efter. Han  finns  också på facebook ,

Lycka till och hör gärna av dig igen och berätta hur det går eller om du har något annat du funderar över.

 

http://www.kjellhaglund.com/

 

http://www.kjellhaglund.se/

 

 

~Sometimes your heart needs more time to accept what your mind already knows..~

~ ♥ ~

☆ ¸.•°* ˜ EeWeeM 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *